Pascal Kuipers

Pascal Kuipers

Britse concurrentiestrijd brengt leveranciers in zwaar weer

Veel kleinere leveranciers van Britse supermarkten zitten in financiële nood, omdat de Britse retailers scherper dan ooit inkopen en betalingen uitstellen wegens de prijzenslag die ze voeren tegen elkaar en vooral tegen Aldi en Lidl.

  • Gepubliceerd in Food

Tesco verhoogt de drempel voor online bestellingen

Vanaf 23 juli verhoogt Tesco de minimale ordergrootte om gratis online bestellingen op te halen van 25 naar 40 pond (56 euro). Ook klanten die – tegen betaling – boodschappen thuisbezorgd willen krijgen, zullen voor minimaal 40 pond moeten bestellen. Het is een gewaagde stap van het in moeilijkheden geraakte Tesco, dat graag klanten wil terugwinnen.

  • Gepubliceerd in Food

Analyse: Delhaize pingpongt tussen AMS en Coopernic

Nu Delhaize de intentie heeft om met Ahold te fuseren, komt haar beslissing om AMS te verruilen voor Coopernic weer op losse schroeven te staan. Een terugkeer naar AMS is een reële optie: zo maakt AMS het verlies van Delhaize goed, maar groeit de onbalans binnen de inkoopalliantie.

  • Gepubliceerd in Food

Ocado investeert in technologie om internationale partners te strikken

De Britse online foodretailer Ocado zag in het halve boekjaar tot 17 mei de omzet met ruim 18% en de operationele winst met 11,4% toenemen. De winst voor belasting daalde wel 4% tot 7,2 miljoen Britse pond (10,2 miljoen euro) en de nettoschuld verdubbelde ruimschoots door forse investeringen.

  • Gepubliceerd in Food
Abonneren op deze RSS feed