Pascal Kuipers

Pascal Kuipers

Tesco sluit enorme vastgoeddeal om huurlast te verlichten

Vrijdag maakte het Britse Tesco bekend dat het weer eigenaar wordt van 21 superstores die het in het verleden heeft verkocht om ze vervolgens langjarig te leasen. De Britse marktleider wil af van de voortdurende huurverhogingen, die als een molensteen om zijn nek hangen.

  • Gepubliceerd in Food

Diensten worden veel vaker online verkocht dan producten

De verkoop van diensten is in Nederland al veel verder gedigitaliseerd dan de verkoop van producten: waar tweederde van de diensten al online wordt gekocht, is dat bij producten amper tien procent. De Thuiswinkel Markt Monitor 2014 meldt ook dat de totale online bestedingen in 2014 met 8,4% zijn gestegen naar 14 miljard euro.

  • Gepubliceerd in m-Tail

Sainsbury’s stelt opnieuw teleur

De Britse retailer Sainsbury's heeft vanochtend teleurstellende resultaten gepubliceerd over het vierde kwartaal (tot 14 maart 2015). De identieke omzet ging met 1,9% omlaag, ondanks de prijsverlaging van 1100 artikelen die Sainsbury's in november 2014 doorvoerde.

  • Gepubliceerd in Food

Ahold publiceert duurzaamheidsprestaties over 2014

Bijna een kwart van de voeding die Ahold in 2014 via haar supermarkten in de VS en Europa heeft verkocht, kan als 'gezonde voeding' worden gekwalificeerd. Daarmee voldoet Ahold bijna aan een van haar duurzaamheidsdoelstellingen.

  • Gepubliceerd in Food
Abonneren op deze RSS feed