Pascal Kuipers

Pascal Kuipers

Aldi Süd zet in op China

Volgens Manager Magazin wil Aldi winkels gaan openen in China. De interesse van de discounter in de grote Chinese markt blijkt al uit begin 2013 te stammen, maar het komt nu pas naar buiten, doordat het Duitse blad uit vergadernotulen heeft kunnen citeren.

  • Gepubliceerd in Food

Kleine winkels Walmart US presteren het best

De cijfers van Walmart voor het derde kwartaal zijn opvallend: zo is de identieke omzet voor het eerst in twee jaar weer gegroeid en boekten de, naar Amerikaanse normen, kleinere winkels het beste resultaat.

  • Gepubliceerd in Food

"Britse retailers hebben hun problemen zelf veroorzaakt"

Discounters Aldi en Lidl zetten de vier grote Britse retailers onder druk, maar veel van hun huidige problemen hebben Tesco & co ook over zichzelf afgeroepen. Door enorm veel gemakswinkels te openen hebben ze de shopper opgevoed als een ontrouwe 'cherry picker'.

  • Gepubliceerd in Food

Lidl passeert Tesco op ranglijst van mondiale topretailers

De Duitse discounter Schwarz, het bedrijf achter Lidl en Kaufland, is Tesco voorbij gestreefd in de ranglijst van de grootste retailers ter wereld. Dat Tesco ook op het mondiale podium zakt, is volgens oud-CEO Terry Leahy te wijten aan het feit dat "Tesco is vergeten voor wie het eigenlijk werkt".

  • Gepubliceerd in Food
Abonneren op deze RSS feed