Banner
Retail Detail
Banner
Pascal Kuipers

Pascal Kuipers

Tot op het einde was hij een levende legende: de vorige week woensdag gestorven Karl Albrecht (94). Samen met zijn in 2010 overleden broer Theo was hij de grondlegger van Aldi, de discountketen die wereldwijd tot de verbeelding spreekt.

Bij de Britse retailer Tesco vertrekt topman Philip Clarke per 1 oktober. Hij lag al geruime tijd onder vuur door tegenvallende resultaten en een nieuwe winstwaarschuwing is hem nu fataal geworden. Clarke wordt opgevolgd door Unilever-meubelstuk Dave Lewis.

dinsdag 01 juli 2014 11:22

Ocado boekt forse operationele winst

De Britse online levensmiddelendistributeur Ocado rapporteert vandaag een winststijging met 79% in de eerste jaarhelft dankzij de succesvolle samenwerking met Morrissons. Ocado wil verder groeien en sluit een internationale operatie niet uit.

Hoewel het economische tij in Europa lijkt te verbeteren, blijven discounters onverminderd in opmars. Volgens een recent rapport zal Lidls moederbedrijf Schwarz Group in 2018 de West-Europese foodretail domineren.

De signalen voor economische groei staan dan wel op groen, Nederlandse consumenten houden de hand nog op de knip. Ze letten scherp op de prijs en zijn bepaald niet winkeltrouw. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ConsumentenTrends 2014.

dinsdag 10 juni 2014 11:18

HEMA opent eerste winkel in Londen

Donderdag aanstaande opent HEMA de eerste vestiging in Groot-Brittannië. In het trein- en metrostation London Victoria in hartje Londen zal de eerste winkel open gaan. Binnenkort volgen er nog meer: in Bromley, een wijk in zuidoost Londen, en in Kingston, dat in het zuidwesten van de hoofdstad ligt.

Voor de Nederlandse supermarkten komt het WK voetbal precies op het juiste moment. In de laatste twee weken van mei realiseerden ze een extra omzet van elf miljoen euro aan Oranje-gerelateerde artikelen. Dat is opvallend veel, omdat de algehele omzettendens dalend is.

woensdag 04 juni 2014 11:14

Vrije val Tesco houdt aan

Britse marktleider Tesco stelt opnieuw teleur: in het eerste kwart van dit jaar daalde de identieke omzet in de Britse thuismarkt met liefst 3,7 procent. Het is het derde kwartaal op rij dat Tesco een flinke veer moet laten.

De netto-omzet van Ahold daalde in het eerste kwartaal met 2,5 procent tot ruim 9,8 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat 6,2 procent achteruit boerde. Verontrustend is de identieke omzetgroei, die zowel in Nederland als in de VS fors is gedaald.

Spar International is vorig jaar met 4,1 procent gegroeid naar een omzetniveau van 32,2 miljard euro in 35 landen wereldwijd. In België en Nederland zijn de prestaties wel totaal verschillend: terwijl België groeit, heeft Nederland het moeilijk.

«StartVorige12345678910VolgendeEinde»
Pagina 1 van 10
Banner
Copyright 2009-2014. Retail Detail BVBA. Alle rechten voorbehouden. Website: NILMEDIA.