Grootste Apple-verdeler van België neemt concurrent S&S over

  • door 
  • Gepubliceerd in m-Tail
  •   

Switch, de grootste keten van Apple-resellers in België, neemt zijn concurrent S&S over. Met deze overname versterkt Switch zijn positie als marktleider in België.

Van zeven naar tien

Terwijl Switch met zeven vestigingen in heel Vlaanderen al de grootste Apple Premium Reseller in België was, telt de keten na de overname van S&S tien winkels. Door de sterk toenemende vraag naar Apple-producten en de stijgende behoefte aan persoonlijk advies was de tijd rijp om het Switch-netwerk verder uit te breiden.

 

Twee van de nieuwe winkels bevinden zich in Limburg (Hasselt en Genk), waar Switch tot nu toe nog geen voet aan de grond had. De derde S&S-zaak is gevestigd in Wommelgem. Op zijn eentje had Switch vestigingen in Antwerpen (Meir en Theater), Gent, Lier, Oostende, Sint-Niklaas en Wijnegem.

 

“De overname van S&S past perfect in onze ambitie om de consument een winkelpunt te bieden in elke grote Vlaamse stad”, aldus Rik Vrancken, CEO van Switch. “Daarnaast versterken we op deze manier ook onze positie op de steeds belangrijker wordende B2B-markt, waar S&S sinds jaar en dag een stevige reputatie heeft. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met de S&S-medewerkers en de voordelen die we onze klanten samen gaan kunnen bieden.”

Meer zakelijke klanten

Switch bouwde zijn succes op gratis advies en opleidingen, een eigen hersteldienst en aanzienlijke kortingen voor studenten en docenten. Tegelijk krijgt de keten ook meer bedrijven en educatieve instellingen over de vloer.

 

“Om die zakelijke klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn, worden de knowhow en de expertise van Switch en S&S voortaan bijeengebracht onder de naam Switch S&S in de winkels in Hasselt, Wommelgem en Gent”, licht Vrancken de toekomstplannen toe.

 

Met een kleine 100 werknemers hoopt Switch in 2012 een omzet van ruim 60 miljoen euro te halen.
 


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​
Coolblue is Beste Webwinkel van Nederland 2015

Coolblue is Beste Webwinkel van Nederland 2015

27/03/2015

Gisteren zijn de winnaars van de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XL en de Vakprijzen uitgereikt: Coolblue ging aan de haal met de prijs voor Beste Webwinkel van Nederland.

Mailplus whitepaper "e-commerce & e-mailmarketingtrends 2015"

Mailplus whitepaper "e-commerce & e-mailmarketingtrends 2015"

26/03/2015

(publireportage) E-commerce en e-mailmarketing zijn nauw met elkaar verbonden: verschillende webshops zetten e-mailmarketing met succes in. Benieuwd naar de trends en ontwikkelingen in 2015 waar webshopeigenaren rekening mee moeten houden?

Groothandelaar Deli XL opent webshop

Groothandelaar Deli XL opent webshop

24/03/2015

Deli XL gaat zich met een webshop op de zakelijke markt richten. Zo wil het bedrijf zich onderscheiden van andere groothandels als Metro, Sligro, De Kweker en Hanos, die (nog)...

H&M introduceert H&M Club in app

H&M introduceert H&M Club in app

23/03/2015

Kledingconcern Hennes & Mauritz lanceert vandaag in Nederland de digitale klantenkaart H&M Club in zijn app. Nederland is hiermee na Oostenrijk het tweede land dat de klantenkaart introduceert.

Diensten worden veel vaker online verkocht dan producten

Diensten worden veel vaker online verkocht dan producten

20/03/2015

De verkoop van diensten is in Nederland al veel verder gedigitaliseerd dan de verkoop van producten: waar tweederde van de diensten al online wordt gekocht, is dat bij producten amper...

Hunkemöller brengt beacons naar alle winkels

Hunkemöller brengt beacons naar alle winkels

20/03/2015

Tegen deze zomer moeten alle winkels van lingerieketen Hunkemöller voorzien zijn van beacons. Zo kunnen klanten herkend worden wanneer ze in de buurt van een winkel komen en bijvoorbeeld aangepaste...

Webshop De Bijenkorf levert op zondag

Webshop De Bijenkorf levert op zondag

19/03/2015

De webshop van warenhuisketen De Bijenkorf gaat vanaf 22 maart ook op zondag aan huis bezorgen. Bestellingen die voor 21u op zaterdag geplaatst worden, zullen voortaan op zondag al aan...

Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien

Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien

18/03/2015

Novamedia, sinds een jaar eigenaar van de failliete boekenclub ECI, heeft grote plannen om in de toekomst terug te groeien. Zo moet het ledenaantal van 150.000 terug omhoog naar ongeveer...

Start-up Bonativo levert nu ook in Amsterdam

Start-up Bonativo levert nu ook in Amsterdam

17/03/2015

Bonativo, een startup die producten van lokale boeren en ambachtslieden bij consumenten thuis levert, gaat ook van start in Amsterdam. Eerder werd Bonativo ook al opgestart in Londen en Berlijn.

Amazon start exclusieve winkel voor 'early adopters'

Amazon start exclusieve winkel voor 'early adopters'

13/03/2015

Amazon gaat in een nieuwe online winkel, Amazon Exclusives, innovatieve producten verkopen van opkomende merken die nog moeilijk of zelfs helemaal niet in de winkel te vinden zijn.

Google opent eigen shop-in-shop in Londen

Google opent eigen shop-in-shop in Londen

12/03/2015

De Amerikaanse internetreus Google heeft in Londen zijn allereerste Google Shop geopend. Het bedrijf zal er Android-toestellen verkopen, maar ook Chromebook-laptops en diensten van Chromecast.

Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba

Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba

06/03/2015

De Amerikaanse online reus Amazon heeft een winkel geopend op de online marktplaats van het Chinese Alibaba, Tmall. Het opent dus een winkel bij zijn grootste concurrent, om zo zelf...