Grootste Apple-verdeler van België neemt concurrent S&S over

  • door 
  • Gepubliceerd in m-Tail
  •   

Switch, de grootste keten van Apple-resellers in België, neemt zijn concurrent S&S over. Met deze overname versterkt Switch zijn positie als marktleider in België.

Van zeven naar tien

Terwijl Switch met zeven vestigingen in heel Vlaanderen al de grootste Apple Premium Reseller in België was, telt de keten na de overname van S&S tien winkels. Door de sterk toenemende vraag naar Apple-producten en de stijgende behoefte aan persoonlijk advies was de tijd rijp om het Switch-netwerk verder uit te breiden.

 

Twee van de nieuwe winkels bevinden zich in Limburg (Hasselt en Genk), waar Switch tot nu toe nog geen voet aan de grond had. De derde S&S-zaak is gevestigd in Wommelgem. Op zijn eentje had Switch vestigingen in Antwerpen (Meir en Theater), Gent, Lier, Oostende, Sint-Niklaas en Wijnegem.

 

“De overname van S&S past perfect in onze ambitie om de consument een winkelpunt te bieden in elke grote Vlaamse stad”, aldus Rik Vrancken, CEO van Switch. “Daarnaast versterken we op deze manier ook onze positie op de steeds belangrijker wordende B2B-markt, waar S&S sinds jaar en dag een stevige reputatie heeft. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met de S&S-medewerkers en de voordelen die we onze klanten samen gaan kunnen bieden.”

Meer zakelijke klanten

Switch bouwde zijn succes op gratis advies en opleidingen, een eigen hersteldienst en aanzienlijke kortingen voor studenten en docenten. Tegelijk krijgt de keten ook meer bedrijven en educatieve instellingen over de vloer.

 

“Om die zakelijke klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn, worden de knowhow en de expertise van Switch en S&S voortaan bijeengebracht onder de naam Switch S&S in de winkels in Hasselt, Wommelgem en Gent”, licht Vrancken de toekomstplannen toe.

 

Met een kleine 100 werknemers hoopt Switch in 2012 een omzet van ruim 60 miljoen euro te halen.
 


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​
Jumbo geeft online extra boost met app

Jumbo geeft online extra boost met app

18/12/2014

Supermarktketen Jumbo heeft een volgende stap gezet in zijn online activiteiten met de lancering van een nieuwe app, die klanten toelaat ook via die weg online te bestellen.

Minstens 3.000 banen op de tocht bij eBay

Minstens 3.000 banen op de tocht bij eBay

17/12/2014

Internetgigant eBay zou zo'n 3.000 banen willen schrappen, hetzij 10% van zijn totale werknemersbestand. Het bedrijf bereidt zich volop voor op het afstoten van PayPal.

Google wil eigen koopknop

Google wil eigen koopknop

17/12/2014

De Amerikaanse zoekmachine Google zou plannen hebben om een koopknop te integreren op haar site, om consumenten zo op de eigen site te houden. Het bedrijf wil ook een abonnement...

17% van alle bestedingen gebeurt online

17% van alle bestedingen gebeurt online

16/12/2014

Nederlandse consumenten hebben in de eerste drie kwartalen van 2014 9,81 miljard euro online uitgegeven. Dat is 17 procent van het totaalbedrag. Net geen miljard daarvan werd via een tablet...

De Buren komt met Kluis aan Huis

De Buren komt met Kluis aan Huis

16/12/2014

Uitbater van onbemande afhaalpunten De Buren heeft met Kluis aan Huis een nieuw concept ontwikkeld dat bestaat uit een stalen kluis met code, die aan de buitenkant van een gevel...

The Online Retail Company maakt 12 webwinkels fysiek

The Online Retail Company maakt 12 webwinkels fysiek

08/12/2014

The Online Retail Company gaat volgend jaar een fysieke winkel openen waarin producten van hun 12 webwinkels zullen worden verkocht. Momenteel heeft het bedrijf al een kleine eigen winkel.

Koeriers profiteren van stijgende online omzet

Koeriers profiteren van stijgende online omzet

08/12/2014

In het derde kwartaal van 2014 is de totale omzet van de transportsector met 2,5 procent gestegen. Dat is vooral te danken aan de koeriersbedrijven, die de vruchten plukken van...

Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

05/12/2014

Vergeet alle hoogtechnologische oplossingen voor het leveren van boodschappen aan huis wanneer de klant niet thuis is: een stalen 'deuranker', een 'fietsketting' en een hangslot klaren de klus even goed!

Boekengilde.nl start webshop

Boekengilde.nl start webshop

03/12/2014

Boekengilde.nl, een website voor beginnende schrijvers, is een online shop gestart waar die amateurschrijvers hun boeken kunnen verkopen.

Hoogvliet gaat thuisbezorgen met tuktuk

Hoogvliet gaat thuisbezorgen met tuktuk

03/12/2014

Supermarktketen Hoogvliet start in januari met een proefproject, waarbij het online bestellingen gaat thuisbezorgen. Het is voorlopig nog niet geweten in welke stad Hoogvliet zijn proefproject zal opstarten.

Distributiecentrum Hema kan vraag niet aan

Distributiecentrum Hema kan vraag niet aan

03/12/2014

Het distributiecentrum van Hema kan de vraag van de webshop niet aan: op de website wordt dan ook gewaarschuwd voor de extreme drukte, die er voor kan zorgen dat bepaalde...

Groep Heylen bouwt distributiecentrum in Venlo

Groep Heylen bouwt distributiecentrum in Venlo

27/11/2014

De Belgische Groep Heylen, die zijn hoofdkantoor heeft in Herentals, gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in Venlo. Het is nog niet duidelijk welke retailers er hun intrek zullen nemen.