Nieuw outletcenter in Waalwijk op komst

Over vier jaar moet er in Waalwijk een gloednieuw outletcenter komen met tienduizend vierkante meter aan schoenen- en lederwarenwinkels. In totaal moeten zo'n zestig winkels een plek krijgen in nieuwe winkelcentrum. Het gebouw komt er naast het stadhuis, tussen de A59 en het stadscentrum van Waalwijk.

Het project wordt getrokken door projectontwikkelaar MAB Development in samenwerking met de gemeente, internationale handelaren, fabrikanten, opleidingsinstituten, ondernemersorganisaties en het schoenenmuseum. Intussen zouden al zestien partijen hun medewerking hebben toegezegd.

In totaal is een investering van veertig miljoen euro nodig voor het centrum. De bouw moet in 2014 beginnen, zodat het centrum eind 2015 of begin 2016 de deuren kan openen. Het is de bedoeling dat alle grote merken een plek krijgen in het outletcenter. Waalwijk is een traditioneel centrum van de schoenenindustrie in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


08/02/2016

Food ontwikkelt zich in hoog tempo tot de belangrijkste trekker in een winkelcentrum. Succesvolle winkelcentra hebben een fors groter aandeel food, een medisch cluster, multiculturele winkelformules en een link met online bestellen via een pick-up point.

 

04/02/2016

Winkelvastgoedbedrijf Wereldhave heeft in 2015 zijn winst stevig weten op te drijven. De nettowinst verviervoudigde zelfs bijna, onder andere dankzij hogere huurinkomsten. Ook de bezettingsgraad ging er op vooruit.

 

01/02/2016

De winkelleegstand in Nederland zal de komende jaren verder oplopen naar meer dan 10 procent. Tussen 2007 en 2015 nam het aandeel lege winkels toe van 5,4 naar 9,2 procent van het totale winkelvloeroppervlak, becijferde het Planbureau voor de Leefomgeving.

 

18/01/2016

Vastgoedspecialist JLL heeft Thierry Debourse aangesteld als de nieuwe verantwoordelijke voor de retailafdeling Benelux. Hij krijgt de opdracht om de retailactiviteiten van JLL in de Benelux verder uit te breiden.

 

12/01/2016

De winkelleegstand is volgens Locatus in 2015 niet toegenomen. Er was zelfs sprake van een minieme daling van 0,1% aan het einde van 2015 ten opzichte van het begin van het jaar. Het is de eerste keer in tien jaar dat de winkelleegstand niet stijgt.

29/12/2015

INretail trekt naar de rechtbank om de komst van het outletcentrum The Style Outlets in Halfweg alsnog te verhinderen. De brancheorganisatie in de non-foodretail voert onder meer mobiliteitsproblemen aan.

21/12/2015

Warenhuisketen V&D zal dan toch een winkel houden in het Eggert-winkelcentrum in Purmerend, nadat het een akkoord heeft gevonden met Wereldhave, de uitbater van het winkelcentrum.

01/12/2015

CBRE Dutch Retail Fund heeft in Nederland 33 winkelpanden, goed voor 23.300 m², verkocht. Een deel werd gekocht door het Franse Sofidy, de rest door de internationale Royal Properties Group.

18/11/2015

De Duitse online retailer Zalando heeft de plannen voor zijn nieuw hoofdkantoor in Berlijn uit de doeken gedaan. Het nieuwe kantoor zal een oppervlakte hebben van 100.000 vierkante meter, verspreid over zeven verdiepingen.

13/11/2015

Haussmann en Marks & Spencer, twee nieuwe warenhuizen aan het Rokin in Amsterdam, krijgen straks een eigen directe ondergrondse verbinding met Noord-Zuidlijnstation Rokin. De twee warenhuizen openen volgend jaar.

02/11/2015

Discountketen Aldi is bezig met de zoektocht naar enkele nieuwe panden voor winkels in Hoorn, Hoogwoud en Enkhuizen. Het wil er verhuizen naar geschiktere panden op betere locaties.

09/09/2015

Retailvastgoedspecialist Redevco en Ares Management hebben een joint venture aangekondigd onder de naam Redevco Iberian Ventures. Samen zullen ze gaan investeren in winkelcentra, retailparken en winkelpanden in Spanje en Portugal.

Back to top