De Franse retailer heeft er een vrij degelijk derde kwartaal op zitten, met betere cijfers voor Frankrijk, België en Brazilië. Ook de e-commerceactiviteiten groeien fors, maar in Spanje en Italië blijft het moeizaam lopen.

Albert Heijn en bol.com ontwikkelen nieuwe gezamenlijke initiatieven om een ​​nog betere online winkelervaring te creëren voor hun klanten, meldt Ahold Delhaize. Het lijkt een logische stap gezien de e-commerceambities van de retailer.

Beter Bed neemt harde maatregelen in Duitse markt

De slecht presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten van Beter Bed gaan op de schop. 176 van de duizend winkels van dochterbedrijf Matratzen Concord sluiten dit jaar nog.

Amazon goes fashion: de Amerikaanse e-commercereus opent eind oktober een pop-upkledingwinkel in Londen. De eerste fysieke winkel in Europa blijft maar vijf dagen, maar moet een diepe indruk nalaten.

Bij online warenhuis Wehkamp steeg het verlies vorig boekjaar van 5 miljoen naar 60 miljoen euro. Nochtans steeg de omzet met 4,7%. Apax, de nieuwe eigenaar, heeft 50 miljoen op het bedrijf afgeboekt.

Gevel vestiging Le Pain Quotidien in Philadelphia, VS

Le Pain Quotidien kwam in 2017 in de rode cijfers terecht: de winst stortte in en stopte pas op 6,6 miljoen dollar (5,7 miljoen euro) onder nul. Wel was er een lichte omzetstijging van 1,5%.

Moderetailer C&A verkleint het management van zijn Europese divisie: vier van de van zeven leden zijn opgestapt. De kledingketen wil sneller en efficiënter worden in een uitdagende modemarkt.

De bekendmaking deze zomer dat Alibaba wellicht een distributiecentrum in het Belgische Luik opent, is in Nederland op aardig wat jaloezie onthaald. Premier Mark Rutte heeft oprichter Jack Ma inmiddels persoonlijk ontvangen om hem op andere gedachten te brengen.

Voedingsproducenten zoals Coca-Cola, Nestle en Danone zijn bij de grootste vervuilers op het vlak van wegwerpplastic. Een studie van Greenpeace zet acht voedingsfabrikanten in de top tien, de overige zijn drogmetica-multinationals.

Om beter te beantwoorden aan de verwachtingen van onlineshoppers, sleutelt Ikea aan zijn zakenmodel. Een nieuw type stadswinkels moet de 'missing link' worden tussen de grote warenhuizen en de webshop.

Innovatieve ontwikkelingen zullen de komende jaren een kleine revolutie ontketenen in de manier waarop we voeding produceren en consumeren: denk 3D-printers, genetische barcodes of gezichtsherkenningscamera’s voor melkvee…

De Amerikaanse winkelketen Sears heeft het faillissement aangevraagd. Van de rechtbank in New York heeft ze wel bescherming tegen schuldeisers gekregen, zodat een doorstart misschien toch nog mogelijk is.

Pieter Haas, de topman van Ceconomy verlaat per direct het bedrijf. Het moederbedrijf van Media Markt en Saturn moest vorige week tegenvallende resultaten toegeven.

Om de klimaatopwarming tegen te houden, moeten we vooral minder – héél veel minder – vlees eten. Dat zegt een nieuwe internationale studie, die ons voor een harde keuze stelt: ofwel moet de voedingssector groener, ofwel maken we onze planeet kapot.

In Tokio runt de Japanse moderetailer Uniqlo een geautomatiseerd magazijn waar nauwelijks nog mensen werken. Robots sorteren er kledij, 24 uur op 24, zeven dagen op zeven. Moederbedrijf Fast Retailing wil het concept snel uitrollen.

Walmart wil weten waar je hart sneller van slaat. Letterlijk: de Amerikaanse supermarktreus heeft een patentaanvraag ingediend voor winkelkarren die alles van klanten - van hun hartslag tot hun gesprekken - volgen.

Eén van de filialen van Toys R Us

Jellej Jouets mag de Franse tak van Toys R Us overnemen: het werd door de rechtbank verkozen boven FIB, dat recent nog speelgoedwinkel La Grande Récré opkocht, en de Orchestra Group.

Mondelez gaat al zijn verpakkingen recycleerbaar maken tegen 2025. De koekjes- en chocoladefabrikant wil partners ook gaan aansporen om die verpakkingen dan ook effectief te verzamelen en te hergebruiken. 

© SiljeAO / Shutterstock.com

United Retail, het bedrijf achter Euronics en Electro World, maakte gisteren bekend dat Euronics opgaat in zusterbedrijf Electro World. De franchisenemers van Euronics en Electro World stemden maandag al met het plan in.

De Duitse versdiscounter Lidl heeft zopas Servië aan zijn landenlijst toegevoegd. De groep opende vandaag in het Balkanland in één klap zestien winkels, waarvan vijf in de hoofdstad Belgrado.