Modesector sluit milieupact

32 grote mode- en winkelmerken hebben een milieupact gesloten, waarin ze beloven zich meer in te zetten voor het leefmilieu en het klimaat. Milieuverenigingen regeren echter sceptisch.

Delhaize Group Joos

Klanten van supermarktketen Delhaize krijgen voortaan hun unieke aanbiedingen toegestuurd in gepersonaliseerde enveloppen: een nieuwe stap inzake datagestuurde marketing en een Belgische primeur.

Hasbro koopt bedrijf achter Peppa Pig

Het Amerikaanse speelgoedbedrijf Hasbro verwerft het Canadese productiehuis Entertainment One, vooral bekend van de animatieserie Peppa Pig, voor 3,6 miljard euro.

Tesco gaat strijd aan tegen overtollige verpakkingen

Tesco voert zijn inspanningen tegen wegwerpverpakkingen op en is van plan om merken, die zich niet aanpassen, te verbannen uit de supermarkt.

Coca-Cola test robot in Brits pretpark

Coca-Cola European Partners, 's werelds grootste bottelaar van Coca-Cola, test robottechnologie voor de distributie van dranken in het Britse pretpark Alton Towers, tussen Derby en Stoke in het midden van Engeland.

Nieuwe financieel directeur bij C&A

Het blijft onrustig bij modeketen C&A: Tjeerd van der Zee, die de functies van CFO en COO combineerde, verlaat het bedrijf en wordt vervangen door Ralf Senden.

Amazon kondigt nog twee nieuwe winkelopeningen aan, net op de openingsdag van een winkel van Amazon 4-Star in thuisstad Seattle. Fysieke retail lijkt zelfs voor dé e-tailer bij uitstek de weg om nog meer marktaandeel in te palmen.

Waarom 'plussize' vaak duurder is

Nogal wat modemerken vragen hogere prijzen voor de grotere maten, zelfs wanneer het om identieke kledingstukken gaat. In de modewereld wordt dit de ‘vettaks’ genoemd, maar toch is er een goede reden voor...

Wie denkt bij New York niet meteen aan de metershoge lichtreclames, luxueuze boetieks en immense flagshipstores? Bezoek met RetailDetail de Big Apple en ontdek de retailmetropool bij uitstek. Opgelet: laatste drie plaatsen.

Zalando test tweedehandswinkel in Berlijn

Onder de naam Zircle test Zalando een tweedehandswinkel voor vrouwenmode in Berlijn. Eerder lanceerde het Duitse bedrijf ook al Zalando Wardrobe, een app waarmee klanten gedragen kleding kunnen kopen en verkopen.

Geen doorstart voor Miller & Monroe, bedrijf laat diepe schuldenput achter

Het is over & out voor kledingketen Miller & Monroe. Het Nederlandse moederbedrijf Vidrea Retail laat tientallen miljoenen schulden achter.

Pauwel Wiertsema nieuwe baas HelloFresh Benelux

CEO Maartje Frederiks verlaat HelloFresh, acht jaar nadat ze de Nederlandse tak mee opstartte. Pauwel Wiertsema, momenteel COO van de maaltijdboxbezorger, is haar opvolger.

Hudson’s Bay heeft een investeerder gevonden: privé-investeerder Catalyst neemt een belang van 10% in de noodlijdende warenhuisgroep. Daarmee hopen aandeelhouders plannen te verijdelen om de Canadese groep van de beurs te halen.

H&M Hasselt

Investeringsfonds Qrf City Retail heeft een belangrijk akkoord bereikt met zijn grootste huurder, H&M. Het bedrijf verkoopt niet-strategische winkelpanden en vat de herontwikkeling aan van winkelcentrum Century Center in Antwerpen.

Colruyt wil in Franrijk vijf à zeven nieuwe supermarkten per jaar openen. Zo hoopt de retailer voldoende schaal te krijgen om rendabel te worden, reageert de groep op bedenkingen van beursanalisten.

Dit wordt 'm: de nieuwe winkel in Gent

De Nederlandse e-tailer Coolblue opent dit najaar voor het eerst een Belgische winkel volgens zijn XXL-concept. Die primeur is voor Gent, waardoor de winkel in het nabijgelegen Lochristi wel dicht moet.

Een op de zeven Britse onlineshoppers geeft toe al eens een bestelling via click&collect te laten liggen: jaarlijks worden voor in totaal 250 miljoen euro aan pakketjes nooit afgehaald.

Discounters knabbelen aan marktaandeel Britse supermarkten

De vier grootste supermarkten van het Verenigd Koninkrijk hebben de voorbije maanden opnieuw marktaandeel verloren. Lidl, Aldi en Ocado zijn de winnaars

RetailDetail werd opgericht op 20 augustus 2009 en viert dus nu feest.

RetailDetail blaast vandaag tien kaarsjes uit. Wat begon als een blogje, is vandaag de leidende community voor professionals in retail en FMCG, met alles van inspiratiereizen tot een retaillab en een reeks evenementen. Het jubileum zal dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan.

Spar heeft winkel met aanlegsteiger

In het Nederlandse Drimmelen is 's werelds eerste Spar-supermarkt met een eigen aanlegsteiger geopend. Die wordt de "drijf-in" genoemd, aldus Renate Ilmer, directeur van Jachthaven Biesbosch, waar de supermarkt gevestigd is.