Merken FNG logo's

(update) De vakbonden van FNG leggen in een open brief aan nieuwe CEO Paul Lembrechts pittige deadlines op: nog deze week willen ze het ontslag van de oprichters uit alle mandaten. Ondertussen lopen gesprekken met de Vlaamse overheid, maar die staat "niet te springen" nu ook het Gerecht zich ermee moeit.

Racisme en haat: retailers roeren zich - Mondmasker verdeelt winkeliers - RetailDetail Magazine #9

Moet je als retailer mee in de strijd tegen racisme? Heeft een Facebookboycot zin? Waarom willen retailers geen verplichting op mondmaskers? Het nieuwe nummer van RetailDetail Magazine springt volop in het maatschappelijk debat.

Ace & Tate haalt 14 miljoen op

Om de verdere Europese expansie van het bedrijf te ondersteunen, heeft Ace & Tate ruim 14 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil het brillenmerk onder meer zestien nieuwe winkels openen.

ToyChamp opent 31ste vestiging in Groningen

Op 16 juli opent ToyChamp een nieuwe vestiging in Groningen, meteen de 31ste winkel van de Belgisch-Nederlandse speelgoedformule. Op dit moment telt de retailer 21 filialen in Nederland en 9 in België.

Walmart+ wordt uitdager Amazon Prime

Walmart+, het langverwachte lidmaatschapsprogramma van de grootste supermarktketen ter wereld, zou nog deze maand gelanceerd worden. Het moet een alternatief vormen voor Amazon Prime.

Gevel van kledingwinkel Levi's in Moskou, Rusland

Levi's schrapt 700 banen op zijn kantoren, ofwel zo’n 15% van het personeelsbestand. Door de coronacrisis daalde de omzet van het jeansmerk met liefst 62% in het voorbije kwartaal en de onzekerheid blijft.

Ahold Delhaize aast (opnieuw) op Hema

Ahold Delhaize mengt zich in de strijd om Hema en onderneemt een nieuwe poging om de Nederlandse warenhuisketen in te lijven. 

De Brusselse beurswaakhond FSMA breidt niet alleen zijn onderzoek naar Brantano-moeder FNG uit, het dossier komt ook in handen van het gerecht. Er zouden aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie zijn.

De coronacrisis heeft een versnelling in e-commerce veroorzaakt, maar die versnelling was vorig jaar al in gang gezet. In 2019 groeide de onlineverkoop in Europa met 14,2%, dit jaar wordt een toename van ‘minstens’ 12,7% verwacht.

Beroemdheden waaronder Paris Hilton op een lanceringsevent van Boohoo

Boohoo gaat door het stof nu het Britse modemerk beschuldigd wordt van slavernij in een fabriek. Grote onlineverdelers zoals Asos en Zalando hebben de samenwerking meteen stopgezet.

Amazon Go winkel in Manhattan, New York

Amazon valt het supermarkt-landschap met meerdere concepten tegelijk aan: na de groei van thuislevering in de coronacrisis, breidt niet alleen de kassaloze Amazon Go-formule verder uit, er komen ook “gewone” supermarkten bij. 

Fulfilmentcenter van online retailer Bol.com in Waalwijk

“Het is bijna zo ver”, kondigt Bol.com zijn Franstalige lancering aan tegenover zijn verkooppartners. Eind augustus lanceert het onlinewarenhuis een eigen Franstalige-app om ook de Waalse markt te bedienen.

(update) FNG is drie maanden lang beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Mechelen beslist, na de reorganisatie-aanvraag van de Brantano-moeder een week lang te hebben bestudeerd.

Opening Albert Heijn Westmeerbeek

Woensdagochtend opende Albert Heijn de deuren in de Kempense gemeente Westmeerbeek. Het is de 52ste Belgische winkel voor de supermarktketen, en de 12de voor ondernemer Jan Peeters.

Garden Gourmet Sensational Burger op de barbecue

Nu Nestlé zijn “net echte” vegetarische hamburger niet meer Incredible mag noemen, verandert de naam in “Sensational”. De burger zou ook een vernieuwd receptuur hebben.

Zara-oprichter is ook vastgoedmagnaat

Hoewel Amancio Ortega vooral fortuin maakte via zijn textielimperium Inditex, heeft de 84-jarige Spanjaard de voorbije jaren ook fors geïnvesteerd in onroerend goed. Die vastgoedportefeuille zou inmiddels 15,2 miljard euro waard zijn.

Aldi en Lidl vechten prijsoorlog uit in Duitsland

Een btw-verlaging leidt in Duitsland tot een ongeziene prijzenoorlog, waarbij aartsrivalen Aldi en Lidl vergelijkende advertenties inzetten om het prijsleiderschap op te eisen.

Klanten van Carrefour in Frankrijk kunnen hun klantenkaart voortaan integreren in hun Apple Wallet, zodat ze kunnen betalen met hun iPhone of Apple Watch en tegelijkertijd van het loyaliteitsprogramma gebruik maken.

Winkel van retailer Brantano op de Meir in Antwerpen

Van overheidssteun voor Brantano-moeder FNG is nog niet meteen sprake, zo maakt het kabinet van Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits bekend. De minister vraagt eerst een stevig herstelplan, maar dat is nog niet ingediend.

Willem Olsthoorn, medeoprichter van kinderkledingmerk Oilily, is vorige woensdag overleden. Het label stond vooral bekend om zijn kleurrijke ontwerpen en verwierf internationale faam. Olsthoorn werd 81.