Het mistgordijn rond de overname van de Belgische winkels van Blokker wil maar niet optrekken. Ondernemer Dirk Bron is volgens Nederlandse media verwikkeld in fraudedossiers, en ook een ex-medewerker deed tegenover onze redactie een verhaal in die richting.

Fnac Darty lijdt onder Frans protest

Fnac Darty zag de omzet afgelopen jaar lichtjes toenemen, onder meer door de integratie van nieuwe activiteiten. Het elektro- en multimediaconcern blijft wel erg voorzichtig voor 2020.

Coronavirus knaagt aan omzet AB InBev

De Belgische brouwerijgroep AB InBev zag afgelopen jaar zijn verkochte volumes wel toenemen, maar maakte beduidend minder winst dan verwacht. 's Werelds grootste brouwer is pessimistisch voor de komende maanden en waarschuwt voor de gevolgen van de coronacrisis.

Vakbonden Blokker dreigen met staking

De socialistische vakbond BBTK stelt zich grote vragen bij de overname van de Belgische Blokker-winkels door Dirk Bron en dreigt met acties. Intussen komen er steeds meer details naar boven over het duistere zakelijke verleden van de Nederlandse ondernemer.

Zalando zet sterke groei verder

In 2019 zag Zalando zijn omzet en winst opnieuw fors stijgen. Vooral in het vierde kwartaal deed de Duitse moderetailer goede zaken. Komende jaren komt er meer aandacht voor luxemerken én tweedehandskleding.

Colruyt en Douwe Egberts leggen conflict bij

Colruyt en Douwe Egberts hebben een nieuw akkoord bereikt over de prijsvoorwaarden: daardoor staat er opnieuw koffie van het Nederlandse merk in de winkelrekken van de retailer uit Halle. Met Coca-Cola is er nog geen nieuwe overeenkomst en gaan de gesprekken verder.

Het transformatieplan werkt en de doelstellingen worden verhoogd, zegt topman Alexandre Bompard: dit jaar legt Carrefour meer dan ooit de focus op klanttevredenheid. Groei moet komen van gemakswinkels, discountformules en e-commerce.

Gevel van een supermarkt van retailer Tesco Express in Londen

In Londen heeft Tesco zijn eerste kassaloze winkel geopend: in de gemakswinkel van Tesco Express in High Holborn kunnen klanten alleen zelf scannen en digitaal of met de kaart betalen. Nochtans krijgt het systeem heel wat kritiek.

Hoofdkantoor van retailer Ahold Delhaize in Zaandam, Nederland

Krijgt Ahold Delhaize een raad van bestuur zonder Belgen? In april verkiest de supermarktgroep zijn nieuwe bestuursraad, en daar zit maar één Belgische kandidaat bij: Dominique Leroy, de ex-topvrouw van Proximus die er sinds 2016 zetelt, maar recent in opspraak kwam.

Amazon is vandaag al de op één na grootste modewebshop in Groot-Brittannië. Al is er een opvallende genderkloof: bijna 14% van de mannenkleding kwam in 2019 van het onlineplatform, vrouwen lopen veel minder warm.

De financiële resultaten maakte Ahold Delhaize al op 12 februari bekend, nu staat ook het volledige jaarverslag online. Wij lichten er enkele opmerkelijke cijfers uit.

Zijden sjaal van luxemerk Hermès in doos met logo

Het Franse luxehuis Hermès wuift de coronazorgen weg: niet alleen pronkt het met knappe jaarresultaten, maar het zegt ook dat de situatie zich mogelijk ook al aan het normaliseren zou zijn in China. Topman Axel Dumas doet zijn best om de beleggers te sussen.

Gevel van winkel brillenketen Pearle

Pearle-moeder GrandVision leed vorig jaar een winstdaling, ondanks een omzet die 9% hoger lag. Er is bovendien nog steeds geen groen licht voor de overname door EssilorLuxottica: de Europese concurrentie-autoriteiten willen de gevolgen van de deal nog verder onderzoeken.

Gekoelde vrachtwagen van groothandelaar Bidfood in Amsterdam

Foodservicemarktplaats Foodl is pas sinds januari actief, maar weet al grote investeerders aan te trekken: AB InBev en Coca-Cola nemen elk een derde in het kapitaal van de 'bol.com voor horecaprofessionals'.

Volgens het Duitse blad Manager Magazin broeden discounters Aldi Nord en Aldi Süd op een – tot nu toe geheim – plan om vanaf 2022 als één bedrijf te opereren. De retailer ontkent, maar dat beide rivalen steeds meer toenadering zoeken, is zonneklaar.

Artificiële intelligentie heeft nu ook zijn eigen restaurant: in Singapore is een nieuwe horecaformule gelanceerd die volledig door AI en klantendata is uitgedacht. Wrap Bstrd is nergens in de straten te zien, maar weet toch wat de consument wil.

Winkel van Amazon Go in New York

Heeft Amazon de oplossing gevonden voor de toekomst van de supermarkt? In Seattle opende de eerste grote Amazon Go de deuren en in Los Angeles is een nieuw supermarktconcept in opbouw, dat ook als fulfilmentcenter zal dienen voor online bestellingen.

Omoda lanceert Deense webshop

Met enige vertraging is de Deense webwinkel van schoenwinkelketen Omoda vandaag live gegaan. Later dit jaar wil het bedrijf zich ook richten op Finland, Noorwegen en Zweden.

Op zaterdag 29 februari opent in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van De Pindakaaswinkel. De keten, die zelfgemaakte pindakaas verkoopt, heeft al verschillende winkels in Nederland en steekt nu de grens over.

Tesco laat China achter zich

De Britse supermarktketen Tesco verkoopt zijn aandeel van 20% in de Chinese joint venture Gain Land en voltooit daarmee zijn exit uit het Aziatische land.