Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter

Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter

Supermarktketens Jumbo en Albert Heijn moeten waarschijnlijk opnieuw voor de rechter verschijnen. Ze hadden tot donderdag tijd gekregen om een akkoord te bereiken met 25 franchisenemers van C1000, maar dat is niet gelukt.

Omzetverlies

De 25 franchisenemers waren naar de rechtbank gestapt, omdat ze inzage willen in de afspraken tussen Jumbo en Albert Heijn en willen weten waar ze staan als ze weigeren om hun filiaal te laten ombouwen naar een filiaal van Albert Heijn.

 

Toen Jumbo in 2011 C1000 overnam, verkocht het de huurrechten van 78 C1000-winkels aan Albert Heijn. Die winkels werden sindsdien omgevormd naar Albert Heijn en zouden daardoor flink wat omzetverlies lijden.

 

De ondernemers van de overgebleven filialen van C1000 willen nu weten hoeveel omzetverlies er exact is geleden, zodat ze beter kunnen inschatten of ze de ombouw zullen weigeren of niet. Ze willen ook weten wat in dat geval hun juridische positie is. Momenteel vrezen ze dat hun contract zal stopgezet worden, wanneer in 2015 de C1000-formule volledig verdwijnt.

 

Verwacht wordt dat de rechtbank binnen twee weken een definitieve uitspraak zal doen.

Tags: