Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter | RetailDetail

Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter

Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter

Supermarktketens Jumbo en Albert Heijn moeten waarschijnlijk opnieuw voor de rechter verschijnen. Ze hadden tot donderdag tijd gekregen om een akkoord te bereiken met 25 franchisenemers van C1000, maar dat is niet gelukt.

Omzetverlies

De 25 franchisenemers waren naar de rechtbank gestapt, omdat ze inzage willen in de afspraken tussen Jumbo en Albert Heijn en willen weten waar ze staan als ze weigeren om hun filiaal te laten ombouwen naar een filiaal van Albert Heijn.

 

Toen Jumbo in 2011 C1000 overnam, verkocht het de huurrechten van 78 C1000-winkels aan Albert Heijn. Die winkels werden sindsdien omgevormd naar Albert Heijn en zouden daardoor flink wat omzetverlies lijden.

 

De ondernemers van de overgebleven filialen van C1000 willen nu weten hoeveel omzetverlies er exact is geleden, zodat ze beter kunnen inschatten of ze de ombouw zullen weigeren of niet. Ze willen ook weten wat in dat geval hun juridische positie is. Momenteel vrezen ze dat hun contract zal stopgezet worden, wanneer in 2015 de C1000-formule volledig verdwijnt.

 

Verwacht wordt dat de rechtbank binnen twee weken een definitieve uitspraak zal doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.