Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter | RetailDetail

Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter

Albert Heijn en Jumbo mogelijk opnieuw naar rechter

Supermarktketens Jumbo en Albert Heijn moeten waarschijnlijk opnieuw voor de rechter verschijnen. Ze hadden tot donderdag tijd gekregen om een akkoord te bereiken met 25 franchisenemers van C1000, maar dat is niet gelukt.

Omzetverlies

De 25 franchisenemers waren naar de rechtbank gestapt, omdat ze inzage willen in de afspraken tussen Jumbo en Albert Heijn en willen weten waar ze staan als ze weigeren om hun filiaal te laten ombouwen naar een filiaal van Albert Heijn.

 

Toen Jumbo in 2011 C1000 overnam, verkocht het de huurrechten van 78 C1000-winkels aan Albert Heijn. Die winkels werden sindsdien omgevormd naar Albert Heijn en zouden daardoor flink wat omzetverlies lijden.

 

De ondernemers van de overgebleven filialen van C1000 willen nu weten hoeveel omzetverlies er exact is geleden, zodat ze beter kunnen inschatten of ze de ombouw zullen weigeren of niet. Ze willen ook weten wat in dat geval hun juridische positie is. Momenteel vrezen ze dat hun contract zal stopgezet worden, wanneer in 2015 de C1000-formule volledig verdwijnt.

 

Verwacht wordt dat de rechtbank binnen twee weken een definitieve uitspraak zal doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.