“Klassieke supermarkt gaat verdwijnen”

“Klassieke supermarkt gaat verdwijnen”

Volgens het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) gaan de traditionele supermarkten in de toekomst verdwijnen. In hun plaats zullen mengvormen komen, die zowel foodretail als foodservice aanbieden.

Kantelpunt

Het FSIN duidt daarbij op voorbeelden zoals de Markthal in Rotterdam, de Foodhallen in Amsterdam, de Foodmarkten van Jumbo en de World of Food van DekaMarkt. Die concepten krijgen van consumenten over het algemeen een hoog waarderingscijfer.

 

"Met name jongeren denken niet langer in de oude logica van verkoopkanalen: boodschappen doe je bij de supermarkt en uiteten doe je bij een restaurant. Nee, zij denken in termen van behoeften. Zo haalt deze consument net zo gemakkelijk een vers gemaakte warme maaltijd bij de supermarkt en neemt bij La Place koffiebonen mee", zegt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink.

 

"We staan op het kantelpunt wat betreft foodformules. Je zou kunnen zeggen dat het klassieke restaurant, de klassieke speciaalzaak en de klassieke supermarkt gaan verdwijnen, net zoals vroeger de kruidenier en de melkboer zijn verdwenen."

Tags: