“Samen komen we hier sterker uit!”

Jorg Snoeck, RetailDetail
Jorg Snoeck, RetailDetail / Foto Peter Bak

Lieve lezer van RetailDetail,

De coronacrisis stelt de hele retailsector voor extreme uitdagingen. Wij blijven paraat voor u in deze moeilijke periode.

De foodsector vervult haar maatschappelijke functie vandaag met verve: helden en heldinnen zijn het, want voor hen is de kans dat ze met het coronavirus in aanraking komen immens groter dan voor wie in z’n kot blijft.

Voor de non-food retailers daarentegen zijn dit dramatische tijden. Winkelketens zien hun inkomsten wegvallen door de verplichte sluitingen. Liquiditeitsproblemen zullen geen weken uitblijven. De minuten tikken weg, mijn telefoon staat niet stil: allemaal oproepen van radeloze CEO’s, die zich afvragen hoe het verder moet.

Daarom, beste regering: ACT NOW! En retailers: verenigt u!

Ook RetailDetail deelt in de klappen: alle congressen, studiereizen en workshops van dit voorjaar zijn geannuleerd. Het gaat om duizenden gemiste tickets…

Dit onheil komt nét op een moment dat we indrukwekkende investeringen doen om een uniek retaillaboratorium te bouwen in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Dat project komt er, al loopt het nu onvermijdelijk wat vertraging op. Samen maken we de retail sterker, dat blijft de ambitie.

De RetailDetail redactie heeft de afgelopen dagen grote inspanningen geleverd om retailers uur na uur op de hoogte te houden van de ingrijpende gebeurtenissen. We hebben gewogen op de berichtgeving en dat blijven we ook de komende dagen en weken doen.

Omwille van het grote algemeen belang hebben we die vitale informatie bovendien gratis ter beschikking gesteld, niet achter de betaalmuur. Aan de bijzonder hoge leescijfers merken we dat u die aanpak waardeert. Maar dat kan niet blijven duren: nieuws maken en duiding brengen kost geld. Aan kennis en expertise hangt een prijskaartje.

Daarom wil ik u graag een verzoek doen. Neem vandaag nog een abonnement voor u en uw medewerkers. Het is slechts een kleine investering, met een groot rendement. Help ons om kwalitatieve journalistiek te blijven brengen voor de retailsector in de Benelux.

Laten we samen door de coronacrisis komen. We moeten terugvechten, zij aan zij!

Een overzicht van onze aantrekkelijke abonnementsformules vindt u hier. Heeft u interesse in een voordelig groepsabonnement? Contacteer dan Luka Snoeck op 0479 47 87 00 of luka.snoeck@retaildetail.be voor een aanbod op maat van uw bedrijf.

Draag zorg voor uzelf en uw gezin. We komen hier samen sterker uit. Team RetailDetail dankt u!

Vriendelijke groeten,

Jorg Snoeck

Founder RetailDetail