15e WAAR open in Groningen | RetailDetail

15e WAAR open in Groningen

15e WAAR open in Groningen

De duurzame cadeauwinkelketen WAAR heeft op de Vismarkt in Groningen al de vijfde nieuwe vestiging van dit jaar geopend, de 15e in totaal. WAAR opende in 2014 ook al filialen in Almere, Alkmaar, Zoetermeer en Leiden.

"Ontzettend trots"

"We zijn ontzettend blij met deze nieuwe vestiging in Groningen. De stad heeft een jong publiek, dat geïnteresseerd is in duurzaamheid op een hippe manier: precies wat WAAR doet", zegt directeur Michiel van der Wel. "Dit is bovendien de vijfde vestiging die we dit jaar openen. Iets waar we ontzettend trots op zijn, gezien het minder gunstige economische klimaat."

 

WAAR verkoopt duurzame cadeauartikelen 'met een verhaal': zo heeft de keten producten van enkele fairtrademerken in zijn assortiment, maar verkoopt ze ook artikels die vervaardigd zijn uit hergebruikte materialen en werkt ze samen met organisaties die een betere samenleving proberen te creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.