2theloo neemt Franse concurrent over | RetailDetail

2theloo neemt Franse concurrent over

2theloo neemt Franse concurrent over

Het Nederlandse 2theloo heeft zijn Franse concurrent op de wc-markt, PointWC, overgenomen. Het neemt daarmee onmiddellijk een leidende wc-rol in Frankrijk. 2theloo wil in 2017 2.000 locaties wereldwijd.

A-locaties in Parijs

"Deze overname draagt bij aan onze missie om in 2015 in Europa 400 nieuwe toiletwinkels te realiseren. Wij zijn trots om samen met PointWC een leidende positie met ons 'beter dan thuis'-toilet en serviceconcept in Frankrijk en Europa te kunnen realiseren", zei CEO Almar Holtz aan Levensmiddelenkrant.

 

PointWC heeft momenteel al toiletwinkels op enkele A-locaties in Parijs, zoals de Champs Elysees, de Carrousel du Louvre en het metrostation Cluny la Sorbonne.

 

2theloo kreeg deze zomer een flinke financiële injectie van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners, waarmee het internationaal wil doorbreken. De overname van PointWC is onderdeel van die strategie. Voor de overname van PointWC had 2theloo ruim honderd vestigingen in acht landen. De keten kondigde onlangs ook een wereldwijde samenwerking met Shell aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.