2theloo neemt Franse concurrent over

2theloo neemt Franse concurrent over

Het Nederlandse 2theloo heeft zijn Franse concurrent op de wc-markt, PointWC, overgenomen. Het neemt daarmee onmiddellijk een leidende wc-rol in Frankrijk. 2theloo wil in 2017 2.000 locaties wereldwijd.

A-locaties in Parijs

"Deze overname draagt bij aan onze missie om in 2015 in Europa 400 nieuwe toiletwinkels te realiseren. Wij zijn trots om samen met PointWC een leidende positie met ons 'beter dan thuis'-toilet en serviceconcept in Frankrijk en Europa te kunnen realiseren", zei CEO Almar Holtz aan Levensmiddelenkrant.

 

PointWC heeft momenteel al toiletwinkels op enkele A-locaties in Parijs, zoals de Champs Elysees, de Carrousel du Louvre en het metrostation Cluny la Sorbonne.

 

2theloo kreeg deze zomer een flinke financiële injectie van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners, waarmee het internationaal wil doorbreken. De overname van PointWC is onderdeel van die strategie. Voor de overname van PointWC had 2theloo ruim honderd vestigingen in acht landen. De keten kondigde onlangs ook een wereldwijde samenwerking met Shell aan.

Tags: