2theloo neemt Franse concurrent over | RetailDetail

2theloo neemt Franse concurrent over

2theloo neemt Franse concurrent over

Het Nederlandse 2theloo heeft zijn Franse concurrent op de wc-markt, PointWC, overgenomen. Het neemt daarmee onmiddellijk een leidende wc-rol in Frankrijk. 2theloo wil in 2017 2.000 locaties wereldwijd.

A-locaties in Parijs

"Deze overname draagt bij aan onze missie om in 2015 in Europa 400 nieuwe toiletwinkels te realiseren. Wij zijn trots om samen met PointWC een leidende positie met ons 'beter dan thuis'-toilet en serviceconcept in Frankrijk en Europa te kunnen realiseren", zei CEO Almar Holtz aan Levensmiddelenkrant.

 

PointWC heeft momenteel al toiletwinkels op enkele A-locaties in Parijs, zoals de Champs Elysees, de Carrousel du Louvre en het metrostation Cluny la Sorbonne.

 

2theloo kreeg deze zomer een flinke financiële injectie van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners, waarmee het internationaal wil doorbreken. De overname van PointWC is onderdeel van die strategie. Voor de overname van PointWC had 2theloo ruim honderd vestigingen in acht landen. De keten kondigde onlangs ook een wereldwijde samenwerking met Shell aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.