3.000 jobs op de helling bij El Corte Inglés

Shutterstock.com

De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés gaat ten gevolge van de coronacrisis en de verschuiving van de verkoop naar online een grote herstructurering doorvoeren. Daarbij zouden zo’n 3.000 banen verdwijnen.

 

Personeelsoverschot

Volgens het management telt de winkelketen een personeelsoverschot van 3.000 tot 3.500 mensen, zowel winkelpersoneel als kantoormedewerkers. Als belangrijkste reden wordt de toenemende online verkoop naar voren geschoven. De vakbonden werden zaterdag op de hoogte gebracht. El Corte Inglés hoopt wel dat zoveel mogelijk mensen op vrijwillige basis zullen vertrekken.

 

De bekende Spaanse warenhuisketen, opgericht in 1940 in Madrid, is met 63.000 werknemers een van de belangrijkste particuliere werkgevers van het land. Het bedrijf telt een hondertal vestigingen in Spanje en twee in Portugal, schrijft FashionNetwork.

 

Naast de verschuiving naar online, werd het bedrijf ook stevig geraakt door de coronacrisis. Tijdens de eerste maanden van de crisis leed El Corte Inglés een omzetverlies van 510 miljoen euro.