50 banen verdwijnen bij Casa | RetailDetail

50 banen verdwijnen bij Casa

50 banen verdwijnen bij Casa

Bij winkelketen Casa verdwijnen 50 banen bij de verhuis van het distributiecentrum van Itegem naar Olen. De rest van de werknemers in Itegem kan aan de slag in het nieuwe distributiecentrum in Olen.

Stijgende concurrentie

In Itegem werken momenteel 123 medewerkers. maar 47 arbeiders en 3 bedienden verliezen nu dus hun baan. Het collectief ontslag komt niet als een verrassing voor de vakbonden, aangezien ze deel uitmaken van de nieuwe strategie van de keten: Casa 20.20. Met dat nieuwe plan wil Casa reageren op "een veranderend concurrentielandschap, bijhorende toename van digitalisering en de alsmaar sneller evoluerende tendensen op de markt".  Zo ondervindt Casa sterke concurrentie van de discounter Action.

 

Bij de herstructurering blijven de tachtig winkels in België wel buiten schot: Casa wil zelfs inzetten op verdere expansie in België, Italië, Spanje en Portugal. Er komt ook een nieuwe commerciële strategie, die stap voor stap wordt uitgerold in de verschillende winkels. Toch blijven de vakbonden ongerust over mogelijke ontslagen in de winkels. De voorbije twee jaar zijn er immers al een aantal verlieslatende winkels gesloten. Momenteel werken er bij Casa in België ongeveer 570 mensen.

 

Begin december 2016 was er ook al een stakingsaanzegging in het distributiecentrum in Itegem, omdat de arbeiders toen nog steeds niet wisten wat de plannen waren met de arbeiders die daar aan de slag waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.