50 banen verdwijnen bij Casa | RetailDetail

50 banen verdwijnen bij Casa

50 banen verdwijnen bij Casa

Bij winkelketen Casa verdwijnen 50 banen bij de verhuis van het distributiecentrum van Itegem naar Olen. De rest van de werknemers in Itegem kan aan de slag in het nieuwe distributiecentrum in Olen.

Stijgende concurrentie

In Itegem werken momenteel 123 medewerkers. maar 47 arbeiders en 3 bedienden verliezen nu dus hun baan. Het collectief ontslag komt niet als een verrassing voor de vakbonden, aangezien ze deel uitmaken van de nieuwe strategie van de keten: Casa 20.20. Met dat nieuwe plan wil Casa reageren op "een veranderend concurrentielandschap, bijhorende toename van digitalisering en de alsmaar sneller evoluerende tendensen op de markt".  Zo ondervindt Casa sterke concurrentie van de discounter Action.

 

Bij de herstructurering blijven de tachtig winkels in België wel buiten schot: Casa wil zelfs inzetten op verdere expansie in België, Italië, Spanje en Portugal. Er komt ook een nieuwe commerciële strategie, die stap voor stap wordt uitgerold in de verschillende winkels. Toch blijven de vakbonden ongerust over mogelijke ontslagen in de winkels. De voorbije twee jaar zijn er immers al een aantal verlieslatende winkels gesloten. Momenteel werken er bij Casa in België ongeveer 570 mensen.

 

Begin december 2016 was er ook al een stakingsaanzegging in het distributiecentrum in Itegem, omdat de arbeiders toen nog steeds niet wisten wat de plannen waren met de arbeiders die daar aan de slag waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.