Aantal faillissementen in retail gehalveerd in oktober | RetailDetail

Aantal faillissementen in retail gehalveerd in oktober

Aantal faillissementen in retail gehalveerd in oktober

In oktober van dit jaar is het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel gehalveerd ten opzichte van een jaar geleden. Dit jaar was tot nu toe enkel in april het aantal faillissementen hoger dan vorig jaar, al blijft het veel hoger dan voor de crisis.

Minder eenmanszaken stoppen

In oktober gingen in totaal 42 winkelbedrijven over de kop. Vorig jaar waren dat er nog 93, wat dus een daling met meer dan de helft betekend. Dit jaar zijn er al 560 faillissementen uitgesproken in de detailhandel, een daling van 25 procent ten opzichte de 751 van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

 

Ook bij het aantal gestopte eenmanszaken is er een fikse daling vastgesteld: dat aantal daalde met 17 procent ten opzichte van vorig jaar. Het CBS schrijft dat toe aan een stijging van het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.