Aantal winkeldiefstallen blijft gelijk | RetailDetail

Aantal winkeldiefstallen blijft gelijk

Aantal winkeldiefstallen blijft gelijk

Het aantal winkeldiefstallen bij Nederlandse detailhandelaars is in 2014 ongeveer gelijk gebleven, terwijl de misdaadcijfers in Nederland in datzelfde jaar flink gedaald zijn.

Afrekenen met Winkeldieven

"De cijfers tonen aan dat extra inzet van politie en justitie broodnodig is. Er zijn de afgelopen jaren veel initiatieven genomen om het doen van aangifte makkelijker te maken, maar de winkelier merkt daar weinig van", stelt Bert van Steeg, secretaris winkelcriminaliteit bij Detailhandel Nederland.

 

Daarom wil de stichting dat meer winkeliers gebruik maken van de stichting Afrekenen met Winkeldieven, die ervoor zorgt dat winkeliers 181 euro kunnen vorderen van een winkeldief. De kosten voor een claim zullen ook teruggebracht worden naar 38 euro per claim, in plaats van 40 euro.

 

"Iedere winkeldiefstal moet worden bestraft en de compensatie voor de winkelier moet zo hoog mogelijk zijn. We streven naar een nog grotere bekendheid van Afrekenen met Winkeldieven. Bij iedere aangifte zou standaard de 181 euro moeten worden geclaimd. Hoe meer winkeliers de regeling consequent toepassen, hoe groter de preventieve werking", zegt Van Steeg.

 

In 2014 werden er 42.220 winkeldiefstallen gepleegd, wat het minste is in de voorbije vier jaar. In 2006 waren er echter nog maar 36.890 winkeldiefstallen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.