Aantal winkeldiefstallen blijft gelijk | RetailDetail

Aantal winkeldiefstallen blijft gelijk

Aantal winkeldiefstallen blijft gelijk

Het aantal winkeldiefstallen bij Nederlandse detailhandelaars is in 2014 ongeveer gelijk gebleven, terwijl de misdaadcijfers in Nederland in datzelfde jaar flink gedaald zijn.

Afrekenen met Winkeldieven

"De cijfers tonen aan dat extra inzet van politie en justitie broodnodig is. Er zijn de afgelopen jaren veel initiatieven genomen om het doen van aangifte makkelijker te maken, maar de winkelier merkt daar weinig van", stelt Bert van Steeg, secretaris winkelcriminaliteit bij Detailhandel Nederland.

 

Daarom wil de stichting dat meer winkeliers gebruik maken van de stichting Afrekenen met Winkeldieven, die ervoor zorgt dat winkeliers 181 euro kunnen vorderen van een winkeldief. De kosten voor een claim zullen ook teruggebracht worden naar 38 euro per claim, in plaats van 40 euro.

 

"Iedere winkeldiefstal moet worden bestraft en de compensatie voor de winkelier moet zo hoog mogelijk zijn. We streven naar een nog grotere bekendheid van Afrekenen met Winkeldieven. Bij iedere aangifte zou standaard de 181 euro moeten worden geclaimd. Hoe meer winkeliers de regeling consequent toepassen, hoe groter de preventieve werking", zegt Van Steeg.

 

In 2014 werden er 42.220 winkeldiefstallen gepleegd, wat het minste is in de voorbije vier jaar. In 2006 waren er echter nog maar 36.890 winkeldiefstallen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.