Acht vestigingen Christine le Duc moeten dicht | RetailDetail

Acht vestigingen Christine le Duc moeten dicht

Acht vestigingen Christine le Duc moeten dicht

Erotiekketen Christine le Duc gaat acht winkels sluiten omdat ze niet rendabel zijn. Twintig medewerkers met een tijdelijk contract zullen daardoor hun baan verliezen, het vaste personeel krijgt een andere plaats.

Onaantrekkelijke locaties

De acht winkels die sluiten zijn die in Amsterdam-Noord, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Hengelo, Zoetermeer en één van de drie winkels in Arnhem. Volgens het bedrijf bevinden alle winkels zich op onaantrekkelijke plaatsen en zijn de resultaten er negatief.

 

In de nieuwe strategie van Christine le Duc gaat meer aandacht uit naar winkels op A-locaties: het bedrijf wil zich niet meer verstoppen, maar aanwezig zijn in de grote winkelcentra. Dat heeft te maken met het cliënteel dat tegenwoordig voor meer dan de helft uit vrouwen bestaat: slechts 28 procent van de klanten zijn mannen die alleen komen.

 

Christine le Duc is onderdeel van het Duitse Beate Uhse, dat ook in zijn geheel bezig is met een herpositionering in de richting van de vrouwelijke markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.