Acht vestigingen Christine le Duc moeten dicht | RetailDetail

Acht vestigingen Christine le Duc moeten dicht

Acht vestigingen Christine le Duc moeten dicht

Erotiekketen Christine le Duc gaat acht winkels sluiten omdat ze niet rendabel zijn. Twintig medewerkers met een tijdelijk contract zullen daardoor hun baan verliezen, het vaste personeel krijgt een andere plaats.

Onaantrekkelijke locaties

De acht winkels die sluiten zijn die in Amsterdam-Noord, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Hengelo, Zoetermeer en één van de drie winkels in Arnhem. Volgens het bedrijf bevinden alle winkels zich op onaantrekkelijke plaatsen en zijn de resultaten er negatief.

 

In de nieuwe strategie van Christine le Duc gaat meer aandacht uit naar winkels op A-locaties: het bedrijf wil zich niet meer verstoppen, maar aanwezig zijn in de grote winkelcentra. Dat heeft te maken met het cliënteel dat tegenwoordig voor meer dan de helft uit vrouwen bestaat: slechts 28 procent van de klanten zijn mannen die alleen komen.

 

Christine le Duc is onderdeel van het Duitse Beate Uhse, dat ook in zijn geheel bezig is met een herpositionering in de richting van de vrouwelijke markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.