Action breekt door grens vierhonderd winkels | RetailDetail

Action breekt door grens vierhonderd winkels

Action breekt door grens vierhonderd winkels

Non-fooddiscounter Action opende deze week winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Daarmee is de keten door de grens van vierhonderd vestigingen gebroken.

Tachtig winkelopeningen in 2013

De onderneming opende winkels in het Nederlandse Gennep, Gosselies in België, het Franse Allonne en Münster-Roxel in Duitsland en bracht daarmee het aantal winkelopeningen voor dit jaar alleen al op tachtig. Bovendien zouden er nog enkele moeten volgen voor het jaar om is.

 

Ter ondersteuning van de internationale groei is Action begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Limburg, dat naar verwachting begin 2014 de deuren opent. Op dit moment worden de winkels nog beleverd vanuit Zwaagdijk-Oost, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is.

 

Groei gevolg van overname

De groei van Action is het directe gevolg van de overname van 75 procent van de aandelen door investeerder 3i. Daarvoor was het een volledig familiebedrijf in handen van oprichter Gerard Deen en zijn familie. Volgens 3i zijn de resultaten van Action boven verwachting.

 

De keten heeft zich in Nederland in razend tempo ontwikkeld tot een grote concurrent voor bedrijven als Blokker en Xenos. Daarnaast pakt de onderneming ook een steeds groter deel van de omzet van de Nederlandse supermarkten, vooral in de verkoop van schoonmaakmiddelen, zoetwaren en verzorgingsproducten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.