Action breekt door grens vierhonderd winkels | RetailDetail

Action breekt door grens vierhonderd winkels

Action breekt door grens vierhonderd winkels

Non-fooddiscounter Action opende deze week winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Daarmee is de keten door de grens van vierhonderd vestigingen gebroken.

Tachtig winkelopeningen in 2013

De onderneming opende winkels in het Nederlandse Gennep, Gosselies in België, het Franse Allonne en Münster-Roxel in Duitsland en bracht daarmee het aantal winkelopeningen voor dit jaar alleen al op tachtig. Bovendien zouden er nog enkele moeten volgen voor het jaar om is.

 

Ter ondersteuning van de internationale groei is Action begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Limburg, dat naar verwachting begin 2014 de deuren opent. Op dit moment worden de winkels nog beleverd vanuit Zwaagdijk-Oost, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is.

 

Groei gevolg van overname

De groei van Action is het directe gevolg van de overname van 75 procent van de aandelen door investeerder 3i. Daarvoor was het een volledig familiebedrijf in handen van oprichter Gerard Deen en zijn familie. Volgens 3i zijn de resultaten van Action boven verwachting.

 

De keten heeft zich in Nederland in razend tempo ontwikkeld tot een grote concurrent voor bedrijven als Blokker en Xenos. Daarnaast pakt de onderneming ook een steeds groter deel van de omzet van de Nederlandse supermarkten, vooral in de verkoop van schoonmaakmiddelen, zoetwaren en verzorgingsproducten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.