Action breekt door grens vierhonderd winkels

Action breekt door grens vierhonderd winkels

Non-fooddiscounter Action opende deze week winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Daarmee is de keten door de grens van vierhonderd vestigingen gebroken.

Tachtig winkelopeningen in 2013

De onderneming opende winkels in het Nederlandse Gennep, Gosselies in België, het Franse Allonne en Münster-Roxel in Duitsland en bracht daarmee het aantal winkelopeningen voor dit jaar alleen al op tachtig. Bovendien zouden er nog enkele moeten volgen voor het jaar om is.

 

Ter ondersteuning van de internationale groei is Action begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Limburg, dat naar verwachting begin 2014 de deuren opent. Op dit moment worden de winkels nog beleverd vanuit Zwaagdijk-Oost, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is.

 

Groei gevolg van overname

De groei van Action is het directe gevolg van de overname van 75 procent van de aandelen door investeerder 3i. Daarvoor was het een volledig familiebedrijf in handen van oprichter Gerard Deen en zijn familie. Volgens 3i zijn de resultaten van Action boven verwachting.

 

De keten heeft zich in Nederland in razend tempo ontwikkeld tot een grote concurrent voor bedrijven als Blokker en Xenos. Daarnaast pakt de onderneming ook een steeds groter deel van de omzet van de Nederlandse supermarkten, vooral in de verkoop van schoonmaakmiddelen, zoetwaren en verzorgingsproducten.

Tags: