Action maakt beursgang over een paar jaar | RetailDetail

Action maakt beursgang over een paar jaar

Action maakt beursgang over een paar jaar

Kledingdiscounter Action gaat over een paar jaar naar de beurs. Eigenaar 3i zint daar immers op voor als de groei gestabiliseerd is.

Hoge waardering voor beursgang

"We wachten er nog wel een paar jaar mee", zegt managing director Pieter de Jong in De Financiële Telegraaf. Het is volgens hem 'zonde' om nu al voor een beursgang te kiezen: "Er is nog te veel groei."

 

In het jaarbericht van de investeerder staat dat de discountketen gewaardeerd kan worden op 12,5 tot 13,2 keer het bedrijfsresultaat. Hoe hoog dat bedrag is, is niet publiekelijk bekend.

 

De snelgroeiende winkelketen is inmiddels het vlaggenschip van de Britse investeringsmaatschappij. 3i ontving in 2013 een dividend van 72 miljoen van Action. Het aandeel in de keten heeft een boekwaarde van 613 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.