Action voelt coronacrisis niet

Action

De coronacrisis lijkt discountretailer Action nauwelijks te raken. De koopjesketen zette in het tweede kwartaal andermaal een forse groei neer.

 

Waardering fors gestegen

De omzet van Action steeg in de periode van april tot en met juni naar bijna 1,7 miljard euro, 52% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar en bovendien een toename met 39% ten opzichte van 2019. De brutobedrijfswinst (ebitda) verdubbelde ruimschoots in vergelijking met vorig jaar en dikte aan tot 205 miljoen euro.

 

Uiteraard valt een deel van die groei te verklaren door de vele nieuwe winkels die Action opende. In de afgelopen drie maanden ging het om weeral 63 vestigingen. Maar zelfs op vergelijkbare basis stegen de opbrengsten in juni met 14,7%, meldt eigenaar 3i in een handelsupdate. Voor heel 2021 houdt Action vast aan de eerdere ambitie om zo’n 300 nieuwe filialen te openen.

 

3i bezit vandaag een belang van 52,7% in de koopjesketen. De Britse investeerder schat de waarde daarvan inmiddels op ruim 5,5 miljard pond (6,4 miljard euro), bijna 1 miljard pond (1,17 miljard euro) meer dan 3 maanden geleden.