A.S. Adventure start verovering van Frankrijk | RetailDetail

A.S. Adventure start verovering van Frankrijk

A.S. Adventure start verovering van Frankrijk

Na een succesvolle test in Reims-Thillois start outdoorketen A.S. Adventure zijn expansie in Frankrijk. In de lente van volgend jaar opent de groep zijn eerste vestiging in Zuid-Frankrijk, meer bepaald in Cagnes-sur-Mer.

1.500 m² outdooraanbod

Het Belgische A.S. Adventure, sinds februari vorig jaar in Franse handen, opent in het tweede kwartaal van 2017 een 1.500 m² grote vestiging in het winkelcentrum Polygone Riviera in Cagnes-sur-Mer. “Dit betekent de échte start in Frankrijk van het Belgische outdoor & lifestyle merk, na een eerste testwinkel in Reims-Thillois”, zo klinkt het in een persbericht.

 

“Na de overname door PAI Partners in 2015 is de Groep A.S. Adventure van plan zijn ontwikkeling in Frankrijk te versnellen door zich te vestigen in de grote steden en in winkelcentra met een grote visibiliteit”, zegt algemeen directeur Dominique Motte, die echter geen concrete cijfers geeft. “Onze komst naar Polygone Riviera biedt de klanten in Zuid-Frankrijk de kans om ons merk ‑ een 'must' voor globetrotters, natuurliefhebbers en fans van actieve vrijetijdsbeleving ‑ te ontdekken.”

 

De outdoorketen heeft inmiddels al een veertigtal vestigingen telt in België en Luxemburg en eentje bij onze zuiderburen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.