Ahold binnenkort winstgevend in Tsjechië

Ahold binnenkort winstgevend in Tsjechië

De supermarkten van Ahold in Tsjechië zijn binnenkort winstgevend, hoopt CEO Jesper Lauridsen van Ahold Tsjechië. Vooral de overname van vijftig Spar-winkels in het land was daarvoor belangrijk.

Grootste keten in Tsjechië

Door de overname van die vijftig winkels werd Albert Heijn, dat in Tsjechië gewoon Albert heet, in één klap de grootste supermarktketen in het land. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf er 333 winkels, die goed zijn voor een omzet van 1,5 miljard euro.

 

"Vijf jaar geleden was het nog steeds een uitdaging om in dit land winkels te exploiteren", vertelt Lauridsen in een interview met de Financiële Telegraaf. "Met wat geluk werd er winst gemaakt. Nu is het financieel onder controle en zitten we in de plus."

 

Lauridsen is ook tevreden met de overname van Spar: "Vanaf de eerste dag draaien alle van Spar tot Albert omgebouwde winkels 15% extra omzet en winst", zegt Lauridsen. "Dit jaar zal de hele ombouw nog wel druk op de marges hebben. Maar vanaf volgend jaar moet Tsjechië bijdragen aan de Ahold-winst."

Tags: