Ahold heeft geen trek in overname Hema

Ahold heeft geen trek in overname Hema
Ahold heeft geen interesse in het overnemen van warenhuisketen Hema. 'Hema maakt op dit moment geen deel uit van onze non-food strategie,' klinkt het.

Dat heeft de hoogste baas van Ahold in Europa, Sander van der Laan, dinsdag gezegd in een discussie aan de Universiteit van Amsterdam, zo meldt RTL Z. Enkele weken geleden zei Hema-topman Ronald van Zetten nochtans juist te hopen op een overname door Ahold, omdat beide partijen goed bij elkaar passen.

 

Hema is op dit moment eigendom van een private equity-partij, die de keten reeds geruime tijd te koop heeft gezet. Lion Capital slaagde er echter niet in een koper te vinden. Geruchten over een mogelijke alliantie van Ahold en Hema staken de afgelopen weken opnieuw de kop op bij de bekendmaking van de nieuwe strategie voor Ahold. Hema zou Ahold met name kunnen helpen met de uitbreiding in België en Duitsland, en met het non-foodassortiment in de Nederlandse supermarkten.

 

Van der Laan ging tijdens de discussie echter niet op deze punten in, noch op andere richtingen voor uitbreiding van het concern. Hij zei wel een stap naar opkomende markten in de toekomst niet uit te sluiten.

Tags: