Ahold heeft geen trek in overname Hema | RetailDetail

Ahold heeft geen trek in overname Hema

Ahold heeft geen trek in overname Hema
Ahold heeft geen interesse in het overnemen van warenhuisketen Hema. 'Hema maakt op dit moment geen deel uit van onze non-food strategie,' klinkt het.

Dat heeft de hoogste baas van Ahold in Europa, Sander van der Laan, dinsdag gezegd in een discussie aan de Universiteit van Amsterdam, zo meldt RTL Z. Enkele weken geleden zei Hema-topman Ronald van Zetten nochtans juist te hopen op een overname door Ahold, omdat beide partijen goed bij elkaar passen.

 

Hema is op dit moment eigendom van een private equity-partij, die de keten reeds geruime tijd te koop heeft gezet. Lion Capital slaagde er echter niet in een koper te vinden. Geruchten over een mogelijke alliantie van Ahold en Hema staken de afgelopen weken opnieuw de kop op bij de bekendmaking van de nieuwe strategie voor Ahold. Hema zou Ahold met name kunnen helpen met de uitbreiding in België en Duitsland, en met het non-foodassortiment in de Nederlandse supermarkten.

 

Van der Laan ging tijdens de discussie echter niet op deze punten in, noch op andere richtingen voor uitbreiding van het concern. Hij zei wel een stap naar opkomende markten in de toekomst niet uit te sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.