Ahold heeft geen trek in overname Hema | RetailDetail

Ahold heeft geen trek in overname Hema

Ahold heeft geen trek in overname Hema
Ahold heeft geen interesse in het overnemen van warenhuisketen Hema. 'Hema maakt op dit moment geen deel uit van onze non-food strategie,' klinkt het.

Dat heeft de hoogste baas van Ahold in Europa, Sander van der Laan, dinsdag gezegd in een discussie aan de Universiteit van Amsterdam, zo meldt RTL Z. Enkele weken geleden zei Hema-topman Ronald van Zetten nochtans juist te hopen op een overname door Ahold, omdat beide partijen goed bij elkaar passen.

 

Hema is op dit moment eigendom van een private equity-partij, die de keten reeds geruime tijd te koop heeft gezet. Lion Capital slaagde er echter niet in een koper te vinden. Geruchten over een mogelijke alliantie van Ahold en Hema staken de afgelopen weken opnieuw de kop op bij de bekendmaking van de nieuwe strategie voor Ahold. Hema zou Ahold met name kunnen helpen met de uitbreiding in België en Duitsland, en met het non-foodassortiment in de Nederlandse supermarkten.

 

Van der Laan ging tijdens de discussie echter niet op deze punten in, noch op andere richtingen voor uitbreiding van het concern. Hij zei wel een stap naar opkomende markten in de toekomst niet uit te sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Deense discounter Normal naar Nederland

21/03/2018

De Deense discountketen Normal komt naar Nederland: de eerste Nederlandse winkel opent in mei de deuren in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. De keten voert een gelijkaardig concept als dat van Action.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top