Ahold wil Amerikaanse A&P-filialen | RetailDetail

Ahold wil Amerikaanse A&P-filialen

Ahold wil Amerikaanse A&P-filialen

Ahold heeft plannen om een groot deel van de 110 filialen van de Amerikaanse supermarktketen A&P over te nemen. Die keten staat immers op de rand van het faillissement. A&P heeft vooral in de regio New York veel vestigingen.

Ooit grootste van VS

Volgens de Amerikaanse krant New York Post gaat A&P heel binnenkort uitstel van betaling aanvragen, in de Verenigde Staten bekend als Chapter 11. Daarmee zou één van de oudste Amerikaanse supermarktbedrijven verdwijnen: de keten werd meer dan 150 jaar geleden opgericht en was 50 jaar geleden nog het grootste bedrijf van het land.

 

Bronnen verklaren nu dat Ahold zijn zinnen heeft gezet op een aantal vestigingen van A&P. Het Nederlandse bedrijf heeft al een sterke aanwezigheid in de regio rond New York, maar zou die op deze manier nog verder willen uitbreiden. Ook concurrent Kroger zou interesse hebben in een deel van de filialen.

 

A&P was in het midden van vorige eeuw zo groot dat er gevreesd werd voor een monopolie. President Franklin D. Roosevelt verplichtte het zelfs om het bedrijf op te splitsen, om dat te vermijden. De laatste jaren was het vooral verwikkeld in een zware strijd met Walmart. In 2007 kocht het daarom de keten Pathmark, maar dat bleek uiteindelijk de nagel aan de doodskist.

 

Dankzij de fusie met Delhaize zal Ahold binnenkort samen met zijn Belgische partner ongeveer 6.500 winkels hebben in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.