Ahold wil Amerikaanse A&P-filialen | RetailDetail

Ahold wil Amerikaanse A&P-filialen

Ahold wil Amerikaanse A&P-filialen

Ahold heeft plannen om een groot deel van de 110 filialen van de Amerikaanse supermarktketen A&P over te nemen. Die keten staat immers op de rand van het faillissement. A&P heeft vooral in de regio New York veel vestigingen.

Ooit grootste van VS

Volgens de Amerikaanse krant New York Post gaat A&P heel binnenkort uitstel van betaling aanvragen, in de Verenigde Staten bekend als Chapter 11. Daarmee zou één van de oudste Amerikaanse supermarktbedrijven verdwijnen: de keten werd meer dan 150 jaar geleden opgericht en was 50 jaar geleden nog het grootste bedrijf van het land.

 

Bronnen verklaren nu dat Ahold zijn zinnen heeft gezet op een aantal vestigingen van A&P. Het Nederlandse bedrijf heeft al een sterke aanwezigheid in de regio rond New York, maar zou die op deze manier nog verder willen uitbreiden. Ook concurrent Kroger zou interesse hebben in een deel van de filialen.

 

A&P was in het midden van vorige eeuw zo groot dat er gevreesd werd voor een monopolie. President Franklin D. Roosevelt verplichtte het zelfs om het bedrijf op te splitsen, om dat te vermijden. De laatste jaren was het vooral verwikkeld in een zware strijd met Walmart. In 2007 kocht het daarom de keten Pathmark, maar dat bleek uiteindelijk de nagel aan de doodskist.

 

Dankzij de fusie met Delhaize zal Ahold binnenkort samen met zijn Belgische partner ongeveer 6.500 winkels hebben in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.