Albert Heijn bouwt AH to go in eigen winkel | RetailDetail

Albert Heijn bouwt AH to go in eigen winkel

Albert Heijn bouwt AH to go in eigen winkel

Albert Heijn gaat een AH to go integreren in de bestaande winkel achter het Paleis op de Dam om ervoor zorgen dat toeristen en bewoners, twee soorten klanten met erg verschilende noden, niet meer voor elkaars voeten lopen.

Vernieuwing

Het filiaal van Albert Heijn is dringend toe aan vernieuwing: begin jaren 1990 was het een hypermoderne supermarkt, maar daar is momenteel niets meer van te zien. Oorspronkelijk had de supermarkt een koffiebar en een afdeling voor verse vis, maar de koffiebar werd al snel gesloten en ook de visafdeling werd sindsdien grotendeels teruggeschroefd. Nu zal het interieur echter aangepakt worden en komt er dus een AH to go in de supermarkt.

 

De twee supermarkten zullen niet fysiek van elkaar gescheiden worden, maar zullen ook niet hetzelfde assortiment verkopen. Producten die in beide afdelingen worden verkocht, zullen wel dezelfde prijzen krijgen. "Ik kan aan de klant natuurlijk niet uitleggen dat een croissantje in het to go-deel duurder is dan een paar meter verderop, bij de broodafdeling. Bovendien snapt ons eigen systeem niet dat er voor een product twee prijzen zijn", zegt manager Elwin van Mierlo aan het Parool.

 

Dankzij de twee verschillende concepten in één supermarkt hoopt Ahold twee verschillende klanten te bedienen: toeristen die snel iets komen kopen en buurtbewoners die hun dagelijkse boodschappen doen. Op Schiphol wordt een soortgelijk concept ook al - kennelijk met succes - gebruikt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.