Aldi opent vrijdag 3 vestigingen | RetailDetail

Aldi opent vrijdag 3 vestigingen

Aldi opent vrijdag 3 vestigingen

De Duitse discountketen Aldi opent op vrijdag 27 november drie nieuwe vestigingen in Nederland. Het gaat daarbij om winkels in Haalderen, Gronsveld en Winterswijk. In Gronsveld gaat het om een voorlopige locatie.

Duurzaamheid

De winkel in de Burgemeester Frans Cortenraadtstraat in Gronsveld zal in de toekomst nog vervangen worden door een andere winkel, maar om ook klanten in die gemeente van dienst te zijn, wordt er ook daar al een tijdelijke Aldi-vestiging geopend.


De winkels in Haalderen en Winterswijk zijn wel definitief. Beide winkels werden dan ook ingericht volgens het nieuw concept van Aldi. Daarbij is er vooral veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt de winkel in Winterswijk volledig verwarmd door een warmteterugwininstallatie, die de warmte gebruikt die vrijkomt bij het koelproces.


Eerder deze maand kwam ook al het nieuws dat Aldi in Friesland enkele vestigingen wil verhuizen en dat het daarom op zoek is naar geschikte panden. Zo wil het in Hoorn het pand inpalmen waar voorheen een vestiging van Blokker te vinden was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.