Aldi opent vrijdag 3 vestigingen | RetailDetail

Aldi opent vrijdag 3 vestigingen

Aldi opent vrijdag 3 vestigingen

De Duitse discountketen Aldi opent op vrijdag 27 november drie nieuwe vestigingen in Nederland. Het gaat daarbij om winkels in Haalderen, Gronsveld en Winterswijk. In Gronsveld gaat het om een voorlopige locatie.

Duurzaamheid

De winkel in de Burgemeester Frans Cortenraadtstraat in Gronsveld zal in de toekomst nog vervangen worden door een andere winkel, maar om ook klanten in die gemeente van dienst te zijn, wordt er ook daar al een tijdelijke Aldi-vestiging geopend.


De winkels in Haalderen en Winterswijk zijn wel definitief. Beide winkels werden dan ook ingericht volgens het nieuw concept van Aldi. Daarbij is er vooral veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt de winkel in Winterswijk volledig verwarmd door een warmteterugwininstallatie, die de warmte gebruikt die vrijkomt bij het koelproces.


Eerder deze maand kwam ook al het nieuws dat Aldi in Friesland enkele vestigingen wil verhuizen en dat het daarom op zoek is naar geschikte panden. Zo wil het in Hoorn het pand inpalmen waar voorheen een vestiging van Blokker te vinden was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.