Algemeen directeur V&D stapt op | RetailDetail

Algemeen directeur V&D stapt op

Algemeen directeur V&D stapt op

Jacob de Jonge, de huidige algemeen directeur van warenhuisketen V&D, heeft bekend gemaakt dat hij vandaag zijn functie bij het bedrijf neerlegt. Hij was pas sinds begin vorig jaar aan de slag bij V&D.

Nieuw concept

V&D gaf geen reden voor het plotse vertrek van Jacob de Jonge, die nog wel aan de slag zal blijven als adviseur en als lid van de raad van commissarissen. Voor hij algemeen directeur werd bij V&D was hij algemeen directeur bij de Bijenkorf. Zijn taken worden overgenomen door Don Roach, die nu financieel directeur is bij investeringsmaatschappij Sun Capital en tevens commissaris bij V&D. Zodra een permanente vervanger gevonden wordt, zal hij zijn functie bij Sun Capital terug opnemen.

 

Onder leiding van De Jonge kreeg restaurantketen La Place een nieuwe impuls en werd in mei de eerste V&D volgens een nieuw concept geopend in Leiden. Dat filiaal van V&D herbergt een aantal nieuwe diensten en een nieuw assortiment, die moeten dienen om de warenhuisketen opnieuw winstgevend te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.