Alibaba is op weg naar Luik | RetailDetail

Alibaba is op weg naar Luik

Alibaba is op weg naar Luik
Shutterstock.com

Premier Charles Michel en topman Jack Ma van Alibaba zouden gesprekken voeren over de bouw van een groot distributiecentrum voor het Chinese retailbedrijf in Luik. 

 

Duizend banen?

Volgens zakenkrant De Tijd wil Alibaba zijn positie in Europa versterken en investeert het daarom op verschillende plaatsen in logistiek. Ook Luik, waarvan de luchthaven een goede verbinding heeft met China, is op die manier in het vizier gekomen. De komst van een distributiecentrum voor Alibaba zou enkele honderden, op termijn zelfs meer dan duizend banen kunnen opleveren. Een officiële bevestiging is er echter nog niet: op onze vraag liet een woordvoerder van Alibaba weten dat we ‘op zeer korte termijn’ meer nieuws mogen verwachten.

 

Het bericht is opmerkelijk omdat België in een recent verleden al flink wat logistieke investeringen van e-commercebedrijven is misgelopen. Meestal worden de hoge loonlasten en het gebrek aan flexibiliteit in ons land als belangrijkste handicaps genoemd. Of Alibaba op specifieke steun- of voorkeursmaatregelen mag rekenen in Luik, is op dit ogenblik niet duidelijk.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.