Alibaba overtreft verwachtingen

Alibaba
Shutterstock.com

In het derde kwartaal heeft Alibaba opnieuw de verwachtingen overtroffen, geruggensteund door een groeiende e-commerce en de opheffing van de lockdown in China.

 

Sterke omzetstijging

In de periode juli-september realiseerde Alibaba Group een totale omzet van 155,06 miljard yuan (19,86 miljard euro), 30% hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar en lichtjes boven de verwachting van analisten. Dat schrijft Reuters. De cloudactiviteiten van de groep, die steeds belangrijker worden, groeiden zelfs met 60% naar 14,9 miljard yuan (1,9 miljard euro). De omzet uit de ‘core business’ steeg dan weer met 29% tot 130,9 miljard yuan (16,8 miljard euro).

 

Voorlopig haalt het bedrijf enkel winst uit zijn kernactiviteiten. Door zijn groei doet de clouddivisie het relatief gezien wel steeds beter: een jaar geleden bedroeg het verlies nog 6% van de omzet, in het voorbije kwartaal was dat nog amper 1%.

 

Het nettoresultaat van de hele groep daalde overigens met 63% tot 26,5 miljard yuan (3,39 miljard euro). In dezelfde periode vorig jaar boekte Alibaba vorig jaar immers een eenmalige winst op zijn belang van 33% in Ant Group. Dat de beursgang van die betaalspecialist eerder deze week onverwacht werd afgeblazen, was spectaculair nieuws.