Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op
Shutterstock

Na een beresterk derde kwartaal verhoogt de Chinese e-commercegigant Alibaba zijn prognose voor het volledige boekjaar. De groep van oprichter en multimiljardair Jack Ma mikt nu op 55 à 56% groei.

 

Ruim 10 miljard euro in derde kwartaal

Stijgende consumentenbestedingen in China, een groeiend aantal klanten op zijn platformen Taobao en Tmall, forse investeringen in bakstenen winkels en een verdubbeling van de inkomsten uit clouddiensten: die vier factoren hebben ervoor gezorgd dat Alibaba zijn omzet in het derde kwartaal heeft zien afklokken op 83 miljard yuan, omgerekend 10,6 miljard euro.

 

Begin november verhoogde het management al zijn groeiverwachting voor het hele jaar tot 49 à 53%. Na een alweer schitterend kwartaal rekent het bedrijf uit Hangzhou er nu op dat de groei over het hele boekjaar (dat nog loopt tot eind maart) nog hoger zal oplopen, en wel met 55 à 56%.

 

Alibaba Group, dat eind december 63.809 medewerkers telde (tegenover 59.572 eind september), meldt intussen ook dat het een belang van 33% neemt in de financiële dienstverlener Ant Financial, ook al een bedrijf van Jack Ma. Ant Financial is een van ’s werelds grootste ‘fintechbedrijven’ en is onder meer eigenaar van Alipay, de Chinese tegenhanger van PayPal.