Alibaba schroeft groeiverwachting op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op
Shutterstock

Na een beresterk derde kwartaal verhoogt de Chinese e-commercegigant Alibaba zijn prognose voor het volledige boekjaar. De groep van oprichter en multimiljardair Jack Ma mikt nu op 55 à 56% groei.

 

Ruim 10 miljard euro in derde kwartaal

Stijgende consumentenbestedingen in China, een groeiend aantal klanten op zijn platformen Taobao en Tmall, forse investeringen in bakstenen winkels en een verdubbeling van de inkomsten uit clouddiensten: die vier factoren hebben ervoor gezorgd dat Alibaba zijn omzet in het derde kwartaal heeft zien afklokken op 83 miljard yuan, omgerekend 10,6 miljard euro.

 

Begin november verhoogde het management al zijn groeiverwachting voor het hele jaar tot 49 à 53%. Na een alweer schitterend kwartaal rekent het bedrijf uit Hangzhou er nu op dat de groei over het hele boekjaar (dat nog loopt tot eind maart) nog hoger zal oplopen, en wel met 55 à 56%.

 

Alibaba Group, dat eind december 63.809 medewerkers telde (tegenover 59.572 eind september), meldt intussen ook dat het een belang van 33% neemt in de financiële dienstverlener Ant Financial, ook al een bedrijf van Jack Ma. Ant Financial is een van ’s werelds grootste ‘fintechbedrijven’ en is onder meer eigenaar van Alipay, de Chinese tegenhanger van PayPal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.