Alibaba test chat voor verkopers op marktplaatsen | RetailDetail

Alibaba test chat voor verkopers op marktplaatsen

Alibaba test chat voor verkopers op marktplaatsen

Alibaba is bezig met het testen van chatapp Weitao, die klanten van online marktplaatsen Taobao en Tmall toelaat met verkopers te chatten. Zo kunnen geïnteresseerde klanten en verkopers snel en eenvoudig informatie over een product uitwisselen.

320 miljoen gebruikers

In de app zelf zit geen koopoptie, daarvoor worden klanten omgeleid naar de apps van Taobao en Tmall. Die apps hebben samen maar liefst 320 miljoen gebruikers en krijgen zelf ook een flinke update. Zo wordt spraakherkenning toegevoegd, waardoor gebruikers enkel maar de naam van een product moeten zeggen, waarna de apps voor hen op zoek gaan naar producten op Tmall.com en Taobao.com.

 

Daarnaast krijgen ze nu ook aanbevelingen op basis van hun voorgaande aankopen op de marktplaatsen. Een nieuwe alarmtool laat consumenten weten wanneer er promoties zijn op de platformen en de apps laten ook weten wat gebruikers op dezelfde locatie onlangs hebben gekocht op Tmall of Taobao.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.