Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik | RetailDetail

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik
Alibiba naar Luik?

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.

 

De bal ligt bij Alibaba

Ma verdween na afloop haastig en liet alleen los dat het gaat om een "belangrijke investering die veel jobs oplevert". Alibaba investeert fors in zijn wereldwijde distributienetwerk en Luik wordt wellicht een schakel in dat netwerk.

 

Het is onduidelijk hoe concreet de gesprekken tussen Ma en Michel zijn geweest. Michel legt de bal bij Alibaba: "Alibaba is de aangewezen partij hierover te communiceren. Er zijn belangrijke stappen gezet. Ik verwacht snel een mededeling van het bedrijf." De premier hoopt duidelijk op goed nieuws: hij deelde op Twitter een filmpje van de ontmoeting met Ma. Het bijschrift geeft aan dat hij ‘één obsessie heeft: jobs in België'.

 

Luik liep eerder flinke investeringen van e-commercebedrijven mis: hoge loonlasten en gebrek aan flexibiliteit zouden de belangrijkste redenen zijn. Michel is niet bang voor herhaling van dit scenario: "Kijk naar onze troeven, bijvoorbeeld ons communicatienetwerk. Doorgevoerde hervormingen worden nu tastbaar voor internationale bedrijven." Wel erkent de premier dat het Belgische economische en wettelijke kader rond e-commerce aandacht nodig heeft: "Het is een potentiële bron voor banengroei en die is hard nodig."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.