Almaar meer geldautomaten leeg door staking Brink’s | RetailDetail

Almaar meer geldautomaten leeg door staking Brink’s

Almaar meer geldautomaten leeg door staking Brink’s

Sinds zaterdagochtend weigeren werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland om nog geldautomaten te vullen. De directie was naar de rechter gestapt om de actie te laten verbieden, maar kreeg vanochtend ongelijk.

Al honderden geldautomaten leeg

Door de stakingsactie bij geldtransporteur Brink's Nederland is ongeveer 18% van de 2.300 geldautomaten van Rabobank inmiddels leeg. Ook andere grootbanken ondervinden stilaan hinder van de actie: zo meldde SNS maandag dat ongeveer twintig van zijn 540 geldautomaten leeg zijn; ABN Amro hield het op zeven van de 1600.

 

De directie van Brink's had gisteren nochtans een kort geding aangespannen tegen de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, maar de rechter oordeelde vanochtend dat de staking "op dit moment niet zodanig ingrijpend is dat ze moet worden beperkt in duur, frequentie of aard". Volgens de kortgedingrechter zijn er nog voldoende andere manieren om te betalen, bijvoorbeeld via de pin, en is er evenmin sprake van een "onaanvaardbaar veiligheidsrisico", zoals Brink's zelf had geopperd.

 

600 banen op de tocht

De stakingsactie is een gevolg van de reorganisatie die Brink's Nederland wil doorvoeren en waarbij zo'n 600 van de bestaande duizend banen verdwijnen. De directie ziet zich daartoe genoodzaakt na het verlies van zijn huidige grootste klant Rabobank, die in 2015 overstapt naar concurrent Geld Service Nederland (GSN).

 

Vorige week woensdag raakte bekend dat de van origine Amerikaanse geldtransporteur zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf werd daarbij verkocht aan een onafhankelijke stichting die zelfstandig verder gaat, zij het in zwaar afgeslankte vorm.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.