Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven

Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven

Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven
(c) Colruyt Group

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, moeten ze in Zonhoven gedacht hebben. Colruyt heeft er zopas een bouwvergunning gekregen voor een gloednieuwe vestiging aan de Heuveneindeweg. Aan supermarkten is daar alvast geen gebrek.

 

Groen licht van provincie

De kogel is door de kerk voor Colruyt: de supermarktketen heeft nu ook van de provincie groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe vestiging in Zonhoven. De Halse supermarktketen runt momenteel nog een winkel aan de Zavelstraat, maar het gebouw en het terrein zijn intussen te krap geworden. Daarom had Colruyt zijn oog laten vallen op enkele oude huizen langs de Heuveneindeweg.

 

Het gemeentebestuur had eerder al zijn fiat gegeven, maar het Agentschap Wegen en Verkeer ging daar enkele maanden geleden tegen in beroep bij de provincie: het had twijfels bij de verkeersstudie die bij de vergunning was gevoegd. Dankzij een nieuwe impactstudie zijn die twijfels van de baan, waardoor de provincie het licht op groen heeft gezet. Tegen die beslissing is wel nog hoger beroep mogelijk, maar de kans is klein dat dit gebeurt, zo klinkt het in Zonhoven.

 

Vier op een (kilometer)rij

De keuze voor de Heuveneindeweg is gedurfd, want langs diezelfde weg hebben ook concurrenten AD Delhaize, Lidl en Albert Heijn al een vestiging. Colruyt wordt dus de vierde supermarkt binnen één kilometer. Ietsje verderop zijn bovendien ook Spar, Aldi en Alvo actief.

 

Toen Albert Heijn einde mei 2016 zijn winkel opende, besteedde RetailDetail al aandacht aan die opmerkelijke concentratie in een gemeente met toch maar 21.000 inwoners: “Eén ding is duidelijk: hier spelen de foodretailers een pure, harde verdringingsstrategie. En dan is de vraag: wie wordt het kind van de rekening?” Die vraag is vandaag, meer dan ooit, brandend actueel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.