Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven

Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven

Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven
(c) Colruyt Group

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, moeten ze in Zonhoven gedacht hebben. Colruyt heeft er zopas een bouwvergunning gekregen voor een gloednieuwe vestiging aan de Heuveneindeweg. Aan supermarkten is daar alvast geen gebrek.

 

Groen licht van provincie

De kogel is door de kerk voor Colruyt: de supermarktketen heeft nu ook van de provincie groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe vestiging in Zonhoven. De Halse supermarktketen runt momenteel nog een winkel aan de Zavelstraat, maar het gebouw en het terrein zijn intussen te krap geworden. Daarom had Colruyt zijn oog laten vallen op enkele oude huizen langs de Heuveneindeweg.

 

Het gemeentebestuur had eerder al zijn fiat gegeven, maar het Agentschap Wegen en Verkeer ging daar enkele maanden geleden tegen in beroep bij de provincie: het had twijfels bij de verkeersstudie die bij de vergunning was gevoegd. Dankzij een nieuwe impactstudie zijn die twijfels van de baan, waardoor de provincie het licht op groen heeft gezet. Tegen die beslissing is wel nog hoger beroep mogelijk, maar de kans is klein dat dit gebeurt, zo klinkt het in Zonhoven.

 

Vier op een (kilometer)rij

De keuze voor de Heuveneindeweg is gedurfd, want langs diezelfde weg hebben ook concurrenten AD Delhaize, Lidl en Albert Heijn al een vestiging. Colruyt wordt dus de vierde supermarkt binnen één kilometer. Ietsje verderop zijn bovendien ook Spar, Aldi en Alvo actief.

 

Toen Albert Heijn einde mei 2016 zijn winkel opende, besteedde RetailDetail al aandacht aan die opmerkelijke concentratie in een gemeente met toch maar 21.000 inwoners: “Eén ding is duidelijk: hier spelen de foodretailers een pure, harde verdringingsstrategie. En dan is de vraag: wie wordt het kind van de rekening?” Die vraag is vandaag, meer dan ooit, brandend actueel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.