Alweer volumedaling voor detailhandel in 2014 | RetailDetail

Alweer volumedaling voor detailhandel in 2014

Alweer volumedaling voor detailhandel in 2014

Het ING Economisch Bureau voorspelt voor de meeste sectoren in Nederland een lichte groei in 2014. De horeca zou een kleine groei kunnen tonen, maar bij de detailhandel wordt weer een daling verwacht volgend jaar.

Verbetering tegenover 2013

Het ING Economisch Bureau verwacht dat in 2014 de detailhandel zal kunnen profiteren van het verbeterde consumentenvertrouwen. Daar staat wel tegenover dat de koopbereidheid van de consumenten nog steeds laag is en dat de werkloosheid blijft toenemen, waardoor het volume van de detailhandel in 2014 nog met 0,8 procent zal krimpen. Dat is wel al een flinke verbetering ten opzichte van 2013, toen het volume kromp met 4,0 procent.

 

De horeca daarentegen kan wel hopen op een kleine groei: volgens ING zal het volume in de horeca stijgen met 0,5 procent, na een daling met 1,1 procent vorig jaar. Die groei heeft het vooral te danken aan de hotelsector, die kon profiteren van het stijgend aantal buitenlandse toeristen. In 2013 bereikte dat een recordniveau, terwijl ook het aantal overnachtingen van Nederlanders in eigen land steeg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.