Amazing Jewelry plant 15 winkels in België

Amazing Jewelry plant 15 winkels in België

Het Deense juwelenwinkelconcept Amazing Jewelry wil volgend jaar ook België veroveren. In een eerste fase staan er winkels gepland in Antwerpen en Brussel, later moeten ook andere centrumsteden volgen.

5.000 winkels binnen 10 jaar

In totaal wil Amazing Jewelry een vijftiental winkels openen in België. In het voorjaar van 2017 moeten er alvast winkels openen in Antwerpen en Brussel, die zullen worden uitgebaat door franchisenemers. “In de trendy winkels zal er steeds iets te beleven vallen, met onze DJ, wedstrijden, evenementen en modeshows”, aldus Nick Boury, die bij de Deense keten verantwoordelijk is voor België.

 

Amazing Jewelry mikt met zijn producten niet op de rijke klant die overal juwelen kan kopen, maar wel op de consument die op zoek is naar mooie maar betaalbare juwelen. Zelf profileert de keten zich "als de H&M of Zara van de juwelen", met prijzen die variëren van 10 tot 100 euro. Tegen eind 2017 wil de Deense keten een honderdtal winkels en binnen tien jaar moeten er dan wereldwijd maar liefst 5.000 zijn.