Amazon belevert Frankrijk vanuit buitenland

Amazon belevert Frankrijk vanuit buitenland
Beeld: Shutterstock.com

Amazon blijft niet bij de pakken zitten, nadat het eerder deze week (noodgedwongen) besloot zijn Franse distributiecentra tijdelijk te sluiten. De e-commercereus gaat alle Franse klanten bedienen vanuit buitenlandse magazijnen en via onafhankelijke partners.

 

Tegenaanval

Gisteren kondigde Amazon aan dat het zijn Franse distributiecentra gedurende een kleine week volledig zou sluiten. De e-commercegigant zag geen andere opties meer, nadat een rechter in Nanterre een dag eerder had beslist dat Amazon zich moest beperken tot de levering van essentiële producten zoals voedingsmiddelen en hygiënische producten. De rechtbank oordeelde immers dat het bedrijf de veiligheid van het personeel in de distributiecentra niet kon garanderen.

 

Vandaag gaat Amazon vol in de tegenaanval: in een bericht aan zijn klanten zegt het bedrijf de beslissing van de rechter niet te begrijpen, aangezien er maatregelen werden genomen om de veiligheid en gezondheid van de medewerkers te verzekeren. Het zal dan ook in beroep gaan tegen het besluit van de rechtbank.

 

Verder kunnen Franse klanten gewoon alle producten blijven bestellen, zonder enige beperking. Amazon zal de artikelen leveren vanuit buitenlandse distributiecentra en via de duizenden partners die op het platform actief zijn. Mogelijk kunnen de levertermijnen wel iets langer zijn dan normaal.