Amazon bevestigt Prime Day, ook in Benelux

Amazon Prime Day banner met aankondiging
Foto: Shutterstock

Amazon Prime Day gaat dit jaar door op 13 en 14 oktober, bevestigt de e-commercereus. Voor het eerst is de koopjestweedaagse er ook voor Nederlandse klanten, nu Amazon sinds dit jaar een eigen Nederlandse webshop heeft.

 

13 oktober middernacht

Wat voor het weekend al werd getipt, is nu officieel bevestigd: Amazon Prime Day 2020 vindt plaats op 13 en 14 oktober. Het koopjesfestival duurt dit jaar weer twee dagen en begint op dinsdag 13 oktober om middernacht, tot woensdag 14 oktober om 23.59 uur. Elk uur worden nieuwe deals gelanceerd.


De kortingen gelden onder meer voor Prime-leden in de VS, het VK, Spanje, Duitsland, Frankrijk en België, maar ook in drie nieuwe markten dit jaar: Brazilië, Turkije en Nederland. Net voor het losbarsten van de Covid-lockdowns ging namelijk de eigen Nederlandse webshop van Amazon de lucht in.

 

Nederlandse bedrijven eerst

Door de Prime Day dit jaar te verschuiven naar oktober, in plaats van op de jaarlijkse datum in juli, hoopt Amazon mensen nu al eindejaarsinkopen te laten doen. “Klanten kunnen de drukte rond de feestdagen een stap voor zijn en al vroeg beginnen met het inslaan van cadeautjes”, klinkt het in een persbericht. 


De eerste deals zijn evenwel al vanaf nu beschikbaar, tussen 28 september en 12 oktober. Het gaat dan om aanbiedingen van kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven “in de populairste categorieën”. Dat blijken voor de online-aanbieder speelgoed, elektronica, computers en videogames, woon- en keukenbenodigdheden en klusproducten te zijn.