Amazon bouwt groot distributiecentrum in Frankrijk

Amazon bouwt groot distributiecentrum in Frankrijk
Shutterstock.com

Na maanden van speculatie heeft Jean-Luc Bohl, voorzitter van de intercommunale Metz-Métropole, officieel de gesprekken met Amazon bevestigd over de bouw van een groot distributiecentrum in de streek.

 

Stilte doorbroken

Bohl, ook burgemeester van Montigny-lès-Metz, is naar eigen zeggen niet langer bang dat Amazon uiteindelijk toch nog voor een andere locatie zal kiezen. Hij bevestigde dat de gesprekken met de webreus over de bouw van een groot distributiecentrum op een voormalige vliegbasis volop aan de gang zijn. Reeds meer dan een jaar lopen er geruchten over de komst van Amazon, maar tot nu toe bleven die onbevestigd.

 

Amazon France van zijn kant wilde het nieuws aan radio France Bleu niet bevestigen: het management verwees naar eerdere verklaringen: "We hebben zes distributiecentra in heel Frankrijk, maar we zijn niet aanwezig in Grand-Est" (de streek in het noordoosten van Frankrijk, tegen de Belgische grens). "We werken aan een paar projecten in die regio", zei directeur Ronan Bolé toen.

 

Het distributiecentrum, bekend als het ‘Delta-project’, zal een totale oppervlakte hebben van 19 hectare. Er komt een gebouw van 200 meter lang, goed voor 185.000 m² opslagruimte. De werkzaamheden starten wellicht nog komende winter en zullen 15 maanden in beslag nemen. Het project zou werk bieden aan 2000 tot 3000 mensen.

 

Niet iedereen is echter even blij met de komst van Amazon: buurtbewoners hebben al geprotesteerd tegen de inplanting van het verdeelcentrum omdat ze de overlast en de milieu-impact vrezen. Ze beloven hun strijd en hun acties voort te zetten.