Amazon denkt aan fysieke winkels in Duitsland | RetailDetail

Amazon denkt aan fysieke winkels in Duitsland

Amazon denkt aan fysieke winkels in Duitsland
Shutterstock

De topman van de Duitse tak van Amazon heeft in een interview gezegd dat fysieke winkels van de online retailer in Duitsland slechts "een kwestie van tijd" zijn. Volgens hem is dat noodzakelijk, omdat de klant dat wil.

Niet ‘of’, wel ‘wanneer’

Volgens topman Ralf Kleber is het dan ook niet de vraag of Amazon fysieke winkels gaat openen in Duitsland, maar wel wanneer het dat zal doen. Hij voegt er aan toe dat 90 tot 95% van de retailomzet in Europa nog wordt gehaald via klassieke winkels en dat Amazon nooit zijn ogen zal sluiten voor iets dat duidelijk door de consument gewild is.

 

Daarnaast laat Kleber verstaan dat Amazon binnenkort in Duitsland aan de slag gaat met zelfstandige koeriers en dat het blijft experimenteren met verschillende manieren om het pakje bij de klant te krijgt. Hij spreekt daarbij over kluisjes, maar ook leveringen in de koffer van een auto of zelfs tot binnen in het huis van de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.