Amazon denkt na over fysieke winkels in Duitsland

Amazon denkt na over fysieke winkels in Duitsland
Shutterstock.com

Amazon speelt nog steeds met het idee om fysieke winkelpunten te openen in Duitsland. Het zou na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het derde land zijn waar de internetgigant ook in de winkelstraten aanwezig is.

 

Geen concrete plannnen bekend

Duitsland is de grootste markt van Amazon buiten de Verenigde Staten. "We weten dat onze klanten niet alleen online winkelen, maar ook afwisseling willen", zei de Duitse topman van Amazon Ralf Kleber tegen Welt. Hij gaf verder geen details over de plannen, die overigens wel heel hard leken op zijn aankondiging uit 2017. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon al fysieke winkels, zoals Amazon Go en Whole Foods. In Duitsland zijn er tot op heden enkel tijdelijke pop-upwinkels geweest.

 

Kleber kondigde ook aan dat Amazon het winkelen via spraakgestuurde systemen zoals Alexa wil stimuleren. De Echo Dot wordt daarom tegen de strategische lage prijs van minder dan 50 euro aangeboden. Volgens Kleber hoeft Amazon niet noodzakelijk de volledige winstmarge met alle elektronische apparaten te realiseren.