Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning | RetailDetail

Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning

Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning

Amazon ziet het groot voor de feestdagen dit jaar: het gaat 70.000 'seizoenarbeiders' aannemen voor de laatste paar maanden van dit jaar. Het concern heeft duidelijk geen angst dat shoppers dit jaar minder zullen uitgeven.

40% meer tijdelijke werknemers

Doorheen het jaar heeft Amazon ongeveer 20.000 werknemers in dienst, maar omdat de verkoop tijdens de pakjestijd altijd flink stijgt, werkt Amazon met heel wat tijdelijke krachten tijdens die periode. Dat zullen er dit jaar 70.000 zijn, 40% meer dan vorig jaar. Amazon wil aan Marketwatch.com wel niet bevestigen dat dit het grootste aantal ooit is. De cijfers worden nog maar twee jaar vrijgegeven.

 

Verwacht wordt dat de Amerikaanse nonstoreverkoop, waarvan de meerderheid online is, dit eindejaar zal stijgen van 12,5% naar 13% van het totaal. Dat zou de grootste stijging zijn sinds 2000. De online verkoop zou ook sneller groeien dan het gemiddelde van 4% tot 4,5% van de rest van de industrie.


Bij Wal-Mart stellen ze dat ze nog altijd op weg zijn om dit jaar 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) aan online verkoop te halen. Ze lopen daarmee wel nog een eindje achter op Amazon, dat het doet met ongeveer 74 miljard dollar (55 miljard euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.