Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning | RetailDetail

Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning

Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning

Amazon ziet het groot voor de feestdagen dit jaar: het gaat 70.000 'seizoenarbeiders' aannemen voor de laatste paar maanden van dit jaar. Het concern heeft duidelijk geen angst dat shoppers dit jaar minder zullen uitgeven.

40% meer tijdelijke werknemers

Doorheen het jaar heeft Amazon ongeveer 20.000 werknemers in dienst, maar omdat de verkoop tijdens de pakjestijd altijd flink stijgt, werkt Amazon met heel wat tijdelijke krachten tijdens die periode. Dat zullen er dit jaar 70.000 zijn, 40% meer dan vorig jaar. Amazon wil aan Marketwatch.com wel niet bevestigen dat dit het grootste aantal ooit is. De cijfers worden nog maar twee jaar vrijgegeven.

 

Verwacht wordt dat de Amerikaanse nonstoreverkoop, waarvan de meerderheid online is, dit eindejaar zal stijgen van 12,5% naar 13% van het totaal. Dat zou de grootste stijging zijn sinds 2000. De online verkoop zou ook sneller groeien dan het gemiddelde van 4% tot 4,5% van de rest van de industrie.


Bij Wal-Mart stellen ze dat ze nog altijd op weg zijn om dit jaar 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) aan online verkoop te halen. Ze lopen daarmee wel nog een eindje achter op Amazon, dat het doet met ongeveer 74 miljard dollar (55 miljard euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.