Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning

Amazon heeft 70.000 jobs voor het eindejaar op de planning

Amazon ziet het groot voor de feestdagen dit jaar: het gaat 70.000 'seizoenarbeiders' aannemen voor de laatste paar maanden van dit jaar. Het concern heeft duidelijk geen angst dat shoppers dit jaar minder zullen uitgeven.

40% meer tijdelijke werknemers

Doorheen het jaar heeft Amazon ongeveer 20.000 werknemers in dienst, maar omdat de verkoop tijdens de pakjestijd altijd flink stijgt, werkt Amazon met heel wat tijdelijke krachten tijdens die periode. Dat zullen er dit jaar 70.000 zijn, 40% meer dan vorig jaar. Amazon wil aan Marketwatch.com wel niet bevestigen dat dit het grootste aantal ooit is. De cijfers worden nog maar twee jaar vrijgegeven.

 

Verwacht wordt dat de Amerikaanse nonstoreverkoop, waarvan de meerderheid online is, dit eindejaar zal stijgen van 12,5% naar 13% van het totaal. Dat zou de grootste stijging zijn sinds 2000. De online verkoop zou ook sneller groeien dan het gemiddelde van 4% tot 4,5% van de rest van de industrie.


Bij Wal-Mart stellen ze dat ze nog altijd op weg zijn om dit jaar 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) aan online verkoop te halen. Ze lopen daarmee wel nog een eindje achter op Amazon, dat het doet met ongeveer 74 miljard dollar (55 miljard euro).

Tags: