Amazon opent volwaardige Nederlandse webwinkel

Amazon opent volwaardige Nederlandse webwinkel
Shutterstock.com

Volgend jaar start Amazon met de algemene verkoop via de Nederlandse website Amazon.nl. Tot nu toe zijn op dat domein enkel e-books te koop, voor andere producten worden Nederlandse klanten doorverwezen naar Amazon.de.

 

Intern document

In een interne mededeling van de webgigant, die Emerce kon inkijken, roept Amazon Nederlandse leveranciers en verkopers alvast op om een verkopersaccount voor Nederland aan te maken. Of er in de praktijk veel zal veranderen, valt nog af te wachten, want Amazon richt zich al langer op de Nederlandse markt.

 

Het bedrijf heeft ook al een hele reeks productpagina’s naar het Nederlands vertaald: ruim drie miljoen artikelen zijn al beschikbaar voor Nederlandse consumenten en kunnen binnen de 24 uur geleverd worden. Er komt in elk geval geen Nederlands distributiecentrum: de leveringen zullen ook in de toekomst gebeuren vanuit enkele magazijnen net over de Duitse grens.

 

Een precieze startdatum voor Amazon.nl is nog niet bekend. Tot nu toe heeft het bedrijf ook nooit commentaar willen geven over een eventuele komst naar Nederland.