Amazon Prime Day dit jaar al in juni

dennizn / Shutterstock.com

Amazon laat haar jaarlijkse Prime Day dit jaar al in juni doorgaan. De e-commercereus denkt dat de tweedaagse, met allerlei kortingdeals en nieuwe productlanceringen, het best nog voor de zomer en de Olympische Spelen plaatsvindt. 

 

Te veel afleiding deze zomer

Amazon Prime Day komt er al in juni. Typisch gaat het shoppingevenement in juli door, maar dat werd vorig jaar omwille van de coronaperikelen uitgesteld tot oktober. Nu vindt het dus extra snel plaats. Hoewel de precieze datum nog niet bekend is, kiest de e-commercespeler naar eigen zeggen voor een datum waarvan het bedrijf denkt dat het zowel meer aandacht zal krijgen van klanten als van verkopers.


Chief Financial Officer Brian Olsavsky vreest immers voor de aandachtspanne van consumenten deze zomer, die wellicht voor het eerst weer op reis mogen en mogelijk afgeleid worden door de Olympische Spelen van 23 juli tot 8 augustus. Ook is het bedrijf bezorgd om vertragingen in het transport in juli, aldus CNET.


Binnenkort volgen meer details, zelfs via Amazons virtuele assistente Alexa. Wie een slimme speaker van Amazon heeft kan Alexa namelijk vragen om de hoogte te worden gehouden van Prime Day. Eerder liet het bedrijf van Jeff Bezos al wel weten dat het shoppingevenement, waarbij vooral elektronicaproducten met hoge kortingen worden aangeboden en vaak ook nieuwe gadgets worden gelanceerd, zeker in het tweede kwartaal zou doorgaan.