Amazon Prime Day start op 13 oktober

Foto: dennizn / Shutterstock.com

Prime Day, het jaarlijkse koopjesfestival van Amazon, start dit jaar mogelijk op 13 oktober. Even werd gevreesd dat de tweedaagse, met hoge kortingen en exclusieve deals, door de coronacrisis helemaal niet zou doorgaan, maar nu lijkt er toch een datum te zijn.

 

Vakantiedagen geannuleerd

Magazijnmedewerkers van Amazon die op 13 oktober en de dagen nadien – tot en met 20 oktober zelfs – vakantie hadden aangevraagd, worden plots teruggefloten, zo ontdekte CNET. Er moet op die data iets groots te gebeuren staan bij het retailplatform, en dat kan volgens de nieuwssite bijna niks anders zijn dan de jaarlijkse Amazon Prime Day.


Het koopjesfestival van de onlineretailer gaat normaal elk jaar in juli door, maar door de coronacrisis werd het dit keer uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Sindsdien bleef het echter zo lang stil dat de vraag rees of het shoppingevent nog wel door zou gaan. Eind juni organiseerde Amazon immers een kledinguitverkoop als alternatief en begin augustus vond de Prime Day al exlusief in India plaats.

 

Strategische periode

Nu zou er dus toch een datum zijn geprikt, al wordt het nieuws nog niet bevestigd door Amazon. Het bedrijf wilde eerder alleen kwijt dat de koopjesmarathon dit jaar in het vierde kwartaal stond te gebeuren. Retailwatchers noemen de gelekte data evenwel aannemelijk, omdat de grootste coronadrukte ondertussen achter de rug is en de eindejaarsperiode alweer in zicht komt. 


Amazon Prime Day zou een voorsmaakje kunnen zijn voor Black Friday en Cyber Monday even later, al twijfelen heel wat Amerikaanse retailers of ze daaraan in deze coronatijden wel willen meedoen. Bovendien is het een goed moment voor Amazon om weer wat van zich te laten horen, want begin deze maand ging de gloednieuwe Prime-rivaal Walmart+ van start.


Het is wel opvallend dat de startdag dit keer een dinsdag zou zijn. Vorige jaren begon het online evenement steeds op een maandag en duurde het vervolgens 48 uur. Ook is binnen drie weken al snel om de nodige productdeals en reclame in orde te brengen.