Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

 

18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand

“De algemene economische context heeft ons ertoe aangezet nog meer te investeren in Frankrijk”, zegt Frédéric Duval, topman van Amazon France. Het bedrijf is op zoek naar 2.000 extra mensen. Amazon bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Frankrijk ‑ zijn zesde al ‑ en zoekt alleen daarvoor al enkele honderden logistiek medewerkers. In 2016 werkten bij Amazon France zo’n 4.000 mensen, tegen eind 2018 zouden er dat al 7.500 moeten zijn.

 

“Al die aanwervingen zijn het gevolg van onze aanhoudende investeringen om nog beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van de klanten en om ons distributienetwerk uit te breiden met snelle en betrouwbare leveringen”, aldus Duval. Hij wil met name sterk inzetten op leveringen de dag van de bestelling zelf en kondigde ook de nakende lancering aan van Alexa, Amazons intelligente assistent, in het Frans.

 

Amazon.fr claimt 18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand in Frankrijk en groeit nog altijd. Ook in ons land is de Franse versie van Amazon razend populair: met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017 was het zelfs de meest bezochte webwinkel in België. Ter vergelijking: Bol.com stond in datzelfde lijstje vierde met 94 miljoen bezoeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.