Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

 

18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand

“De algemene economische context heeft ons ertoe aangezet nog meer te investeren in Frankrijk”, zegt Frédéric Duval, topman van Amazon France. Het bedrijf is op zoek naar 2.000 extra mensen. Amazon bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Frankrijk ‑ zijn zesde al ‑ en zoekt alleen daarvoor al enkele honderden logistiek medewerkers. In 2016 werkten bij Amazon France zo’n 4.000 mensen, tegen eind 2018 zouden er dat al 7.500 moeten zijn.

 

“Al die aanwervingen zijn het gevolg van onze aanhoudende investeringen om nog beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van de klanten en om ons distributienetwerk uit te breiden met snelle en betrouwbare leveringen”, aldus Duval. Hij wil met name sterk inzetten op leveringen de dag van de bestelling zelf en kondigde ook de nakende lancering aan van Alexa, Amazons intelligente assistent, in het Frans.

 

Amazon.fr claimt 18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand in Frankrijk en groeit nog altijd. Ook in ons land is de Franse versie van Amazon razend populair: met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017 was het zelfs de meest bezochte webwinkel in België. Ter vergelijking: Bol.com stond in datzelfde lijstje vierde met 94 miljoen bezoeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.