Amazon voegt augmented reality toe aan app | RetailDetail

Amazon voegt augmented reality toe aan app

Amazon voegt augmented reality toe aan app

Amazon heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan zijn mobiele app: augmented reality. Met de nieuwe 'AR-view' kunnen gebruikers duizenden producten eerst 3D in hun woning zien alvorens ze echt aan te kopen.

Toegankelijke doorbraak voor AR?

Een selectie van duizenden producten in de categorieën meubelen, huisraad en woondecoratie komen in de app met behulp van de camera tot leven in de woning van gebruikers. Een 3D-simulatie van het gekozen product verschijnt dan in beeld en laat potentiele kopers toe om te zien hoe het er ‘echt’ uit zou zien.

 

Een kleine kanttekening daarbij is dat de app vooral de afmetingen van de items levensecht toont; verder komen de items nogal onduidelijk en in lage resolutie getekend over. De toepassing is ontwikkeld met de ARKit-technologie van Apple en is daarom momenteel ook enkel voor Apple-apparaten beschikbaar. 

 

Toch kan het voor veel online shoppers een boeiende eerste kennismaking met augmented reality worden. IKEA lanceerde jaren geleden al een soortgelijke AR-toepassing om de meubelen van de keten virtueel te ‘passen’ in huis, maar kon daarmee niet op grote schaal doorbreken. Met de nieuwe functionaliteit brengt Amazon nu als één van de eerste een eenvoudig bruikbare en nuttige toepassing van AR op de markt.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.