Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us
Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

 

Amazon breidt fysieke winkelbestand uit

De aankondiging van Toys ‘R’ Us dat het zijn winkels in de Verenigde Staten gaat sluiten, heeft de interesse gewekt van Amazon, zegt Bloomberg. Insiders zouden aan de nieuwsdienst hebben bevestigd dat de retailreus uit Seattle in gesprek is om een aantal van de 700 panden over te nemen. Die kunnen interessant zijn om supermarktketen Whole Foods verder uit te breiden, maar Amazon breidt ook zijn fysieke boekwinkelketen nog steeds verder uit en wil op strategische locaties nog meer van zijn hoogtechnologische gemakswinkels Amazon Go. Mogelijk kunnen ze ook als hybride distributiecentra dienen voor snellere levering tot bij de klant.

 

In hoeveel vestigingen Amazon interesse heeft, is niet bekend. Zowel Toys ‘R’ Us als Amazon weigeren voorlopig commentaar te geven op het gerucht. Het is ook lang niet zeker dat de gesprekken ergens toe zullen leiden, merkt Bloomberg zelf op, aangezien Amazon wellicht geen haast heeft en de retailgigant in 2015 al eens gesprekken heeft gevoerd om winkels uit het toenmalige faillissement van RadioShack over te nemen. Dat is toen op niks uitgedraaid.