Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us | RetailDetail

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us
Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

 

Amazon breidt fysieke winkelbestand uit

De aankondiging van Toys ‘R’ Us dat het zijn winkels in de Verenigde Staten gaat sluiten, heeft de interesse gewekt van Amazon, zegt Bloomberg. Insiders zouden aan de nieuwsdienst hebben bevestigd dat de retailreus uit Seattle in gesprek is om een aantal van de 700 panden over te nemen. Die kunnen interessant zijn om supermarktketen Whole Foods verder uit te breiden, maar Amazon breidt ook zijn fysieke boekwinkelketen nog steeds verder uit en wil op strategische locaties nog meer van zijn hoogtechnologische gemakswinkels Amazon Go. Mogelijk kunnen ze ook als hybride distributiecentra dienen voor snellere levering tot bij de klant.

 

In hoeveel vestigingen Amazon interesse heeft, is niet bekend. Zowel Toys ‘R’ Us als Amazon weigeren voorlopig commentaar te geven op het gerucht. Het is ook lang niet zeker dat de gesprekken ergens toe zullen leiden, merkt Bloomberg zelf op, aangezien Amazon wellicht geen haast heeft en de retailgigant in 2015 al eens gesprekken heeft gevoerd om winkels uit het toenmalige faillissement van RadioShack over te nemen. Dat is toen op niks uitgedraaid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.