Amazon zoekt 133.000 nieuwe medewerkers

Medewerkers in distributiecentrum van Amazon in Frankrijk
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Amazon werft 100.000 nieuwe magazijnmedewerkers aan, aangezien de onlineretailer 100 extra logistieke hubs in gebruik neemt in de VS. Ook zoekt het bedrijf van Jeff Bezos liefst 33.000 kantoor- en technologiemedewerkers.

 

Online jobbeurs

Al voor de vierde keer dit jaar lanceert Amazon een grootscheepse rekruteringsactie. Naar aanleiding van de coronapandemie nam de onlinereus eerder 100.000 en later nog eens 75.000 extra werkkrachten in dienst in de VS, terwijl deze maand ook in het Verenigd Koninkrijk 7.000 nieuwe logistieke medewerkers werden aangenomen.


Vorige week hield de webretailer een nog online jobbeurs, waarbij Amazon op zoek ging naar 100.000 extra operationele medewerkers in de VS en, in mindere mate, Canada. Dat gaat ook gepaard met een uitbreiding van het distributienetwerk: om letterlijk dichterbij de klanten te staan, openen deze maand nog 100 nieuwe logistieke hubs. Het gaat om fulfilmentcentra, bezorgstations, sorteercentra en meer, blogt het bedrijf.

 

Mogelijk betreft het voormalige panden van failliete winkelketens en leegstaande winkels in winkelcentra. Amazon voerde daar recent gesprekken over met Simon Property Group, de grootste eigenaar van shoppingcenters in de Verenigde Staten.

 

Techneuten voor Alexa

Ook voor ondersteunend personeel zijn er heel wat openstaande vacatures, zegt Amazon, die zich in de Verenigde Staten de grootste banenschepper van het decennium noemt: het bedrijf zoekt liefst 33.000 bedienden en technologische medewerkers. Het gaat om technologische ondersteuning voor diensten zoals Alexa, clouddiensten AWS, betaaltechnologie en Prime Video.


Volgens HR-topvrouw Beth Galetti is het een uitgelezen moment om mensen aan te werven, omdat Covid-19 miljoenen mensen in de VS (economisch) blijft treffen en veel mensen “staan te popelen om weer aan het werk te gaan”. Ook op Amazon heeft het coronavirus een grote impact, maar dan vooral een positieve: de e-commercepionier boekte vorig kwartaal een recordwinst van zo’n 5 miljard euro en een omzetstijging van 40%.