Amsterdam in beroep rond rechtszaak tegen Aldi | RetailDetail

Amsterdam in beroep rond rechtszaak tegen Aldi

Amsterdam in beroep rond rechtszaak tegen Aldi

De gemeente Amsterdam heeft besloten om in beroep te gaan rond de rechtszaak tegen de discountketen Aldi. De gemeente wil dat Aldi al zijn koelvakken afdekt, om zo energie te besparen.

Investeringen niet snel genoeg terugverdiend

De rechter had besloten dat Aldi niet verplicht kan worden om met gesloten koelvakken te werken, maar wethouder voor Duurzaamheid, Abdeluheb Choho, gaat niet akkoord met die uitspraak. "Het Amsterdamse beleid heeft zich bewezen. Dit is niet alleen ernstig voor de stad, maar voor het hele land. Daarom gaan we hangende de uitspraak gewoon door met onze controles", zegt hij aan het Parool.


Het afdekken van koelvakken is een onderdeel van energiebesparende maatregelen, die door de gemeente zijn opgelegd aan supermarktketens en andere bedrijven. Voldoen die bedrijven niet aan die regels, dan kunnen ze boetes krijgen die oplopen tot maximaal 10.000 euro. De maatregelen moeten wel enkel ingevoerd worden als ze door het bedrijf binnen 5 jaar zijn terug te verdienen.


Zeven Amsterdamse filialen van Aldi zijn echter van mening dat het langer dan 5 jaar zal duren om de investeringen terug te verdienen en besloten daarom dus om hun koelvakken niet af te dekken. Ze kregen daarbij dus ook steun van de rechter.


De gemeente moet nu per filiaal aantonen dat de investeringen wel binnen 5 jaar kunnen terugverdiend worden. "Dat kost enorm veel geld", zegt een woordvoerder van de gemeente. "We moeten dan speciale onderzoeksteams aanstellen die per supermarkt een rapportage maken, terwijl als een paal boven water staat dat het afsluiten van koel- en vriesvakken energie en dus geld bespaart."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.