Analisten verwachten minder groei bij Unilever | RetailDetail

Analisten verwachten minder groei bij Unilever

Analisten verwachten minder groei bij Unilever

Analisten verwachten dat Unilever in het voorbije kwartaal minder sterk gegroeid is dan in de voorgaande kwartalen: ze gaan uit van een onderliggende omzetstijging van 2,8% in het vierde kwartaal.

Jaaromzet daalt licht

In het derde kwartaal was er nog sprake van een groei van 3,2%, terwijl de eerste drie kwartalen van het boekjaar samen een onderliggende omzetgroei van 4,2% lieten optekenen. De omzet voor het vierde kwartaal komt naar verwachting uit op 13,2 miljard euro: dat is 2,2% meer dan een jaar eerder. De jaaromzet daalt volgens de analisten wel met 1% naar 52,8 miljard euro. De onderliggende omzetgroei moet zo uitkomen op 3,9%, waarbij de winst per aandeel met 5 cent stijgt naar 1,87 euro.

 

In het derde kwartaal steeg de omzet ook al met 3,2%, al was dat toen volledig te danken aan hogere prijzen: het verkochte volume daalde immers met 0,4% ten opzichte van een jaar eerder. Unilever maakt zijn cijfers voor het vierde kwartaal morgen bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.