Antwerpen mikt op Duitse ketens | RetailDetail

Antwerpen mikt op Duitse ketens

Antwerpen mikt op Duitse ketens

Antwerps schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis wil op de internationale retailvastgoedbeurs Mapic Duitse winkelketens laten kennismaken met Antwerpen. Zo hoopt hij niet enkel de ketens aan te trekken, maar ook meer Duitse toeristen.

Herkenningspunt voor toeristen

“Daarbij zal ik wijzen op de sterke positie van Antwerpen als retailstad met een grote diversiteit aan winkelketens”, zegt Kennis volgens GVA. “Ik zal geregeld het cijfer van 1,3 miljoen bezoekers per maand op de Meir laten vallen. Onze grootste troef is natuurlijk niet alleen het ruime winkelaanbod, maar ook de combinatie van het winkelen met eten en cultuur.”

 

“We willen de Duitse toeristen naar Antwerpen lokken”, zegt Kennis. “Dat is een immense markt. Ervaringen uit de hotelsector leren ons dat toeristen toch ook op zoek zijn naar punten van herkenning”, aldus Kennis. “Met enkele Duitse winkelketens zouden we dus een stukje vertrouwdheid creëren voor die toeristen. Bovendien zou het voor een nieuwe sfeer en dynamiek zorgen in onze winkelkernen.” In Antwerpen zijn nu vooral ketens te vinden uit Nederland en Frankrijk, maar daar wil de schepen dus verandering in brengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.