Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels | RetailDetail

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

De Criée, de overdekte markthallen in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen, krijgt een make-over. Dat is te danken aan de nieuwe eigenaar Groep Achiel De Witte, die nu grote veranderingen wil doorvoeren.

Voor eerst sinds lang één eigenaar

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat de hele Criée in handen waren van één eigenaar, waardoor er nu heel wat veranderd kan worden. De groep heeft onlangs de twee beenhouwerijen en de poelier in de Criée gekocht en wordt ook eigenaar van de supermarkt. Daar was een Spar gevestigd, maar dat contract werd opgezegd.

 

“Die winkel is ondergesneeuwd geraakt in het hele supermarktlandschap. De vlaggen van Spar zijn al weggehaald. Het logo van Spar verdwijnt ook weldra”, zegt David Magnus, operationeel manager van Groep Achiel De Witte. Momenteel baat de Groep Achiel De Witte de supermarkt zelf uit. “Tegen eind januari beslissen we of er een nieuwe supermarktketen komt. In het andere geval blijven we de supermarkt zelf uitbaten.”

 

Sushibar en bakkerij

Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van uitbreiding: vanaf volgende zomer opent er een wijnbar in de kelder en ook op het gelijkvloers, waar nu enkel de twee beenhouwerijen, de poelier en de supermarkt gevestigd zijn, staan er veranderingen op til.

 

“Wij openen een patisserie, een visafdeling, een sushibar en een bakkerij waar het brood ter plaatse wordt gebakken. Op de eerste verdieping bouwen we een cafetaria met honderd zitplaatsen en een restaurant met nog eens honderd plaatsen. Klanten kunnen wijn kopen in de wijnbar, en die vervolgens opdrinken in het restaurant.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.