Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

De Criée, de overdekte markthallen in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen, krijgt een make-over. Dat is te danken aan de nieuwe eigenaar Groep Achiel De Witte, die nu grote veranderingen wil doorvoeren.

Voor eerst sinds lang één eigenaar

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat de hele Criée in handen waren van één eigenaar, waardoor er nu heel wat veranderd kan worden. De groep heeft onlangs de twee beenhouwerijen en de poelier in de Criée gekocht en wordt ook eigenaar van de supermarkt. Daar was een Spar gevestigd, maar dat contract werd opgezegd.

 

“Die winkel is ondergesneeuwd geraakt in het hele supermarktlandschap. De vlaggen van Spar zijn al weggehaald. Het logo van Spar verdwijnt ook weldra”, zegt David Magnus, operationeel manager van Groep Achiel De Witte. Momenteel baat de Groep Achiel De Witte de supermarkt zelf uit. “Tegen eind januari beslissen we of er een nieuwe supermarktketen komt. In het andere geval blijven we de supermarkt zelf uitbaten.”

 

Sushibar en bakkerij

Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van uitbreiding: vanaf volgende zomer opent er een wijnbar in de kelder en ook op het gelijkvloers, waar nu enkel de twee beenhouwerijen, de poelier en de supermarkt gevestigd zijn, staan er veranderingen op til.

 

“Wij openen een patisserie, een visafdeling, een sushibar en een bakkerij waar het brood ter plaatse wordt gebakken. Op de eerste verdieping bouwen we een cafetaria met honderd zitplaatsen en een restaurant met nog eens honderd plaatsen. Klanten kunnen wijn kopen in de wijnbar, en die vervolgens opdrinken in het restaurant.”